Kunstgras voetbalveld

Drie vrouwenvoetballers uit de eredivisie zijn samen de werknemerscoöperatie Sport met Ons gestart. Selena Babb, Corina Luijks en Joska Stokkers voetballen op dit moment bij Excelsior Barendrecht en willen hun topsportcarrière bekostigen vanuit de inkomsten die zij met de coöperatie genereren.

Selena vertelt: Wij trainen 4 dagen per week van maandag tot donderdag van 15:30 tot 18 uur. En daarnaast spelen wij de wedstrijden. De trainingsuren zijn lastig te combineren met werk. Door te werken in de coöperatie kunnen wij de werktijden zelf indelen en goed combineren met onze voetbalambities.

Joska vult aan: In tegenstelling tot mannenvoetbal krijgen de vrouwen geen financiële vergoeding, ook niet in de eredivisie. Wij willen laten zien dat wij zelf een inkomen kunnen genereren met het sporttalent en de drive die wij hebben.

Corina voetbalt ook in het Oranje zaalvoetbalteam onder 19: Het werven van opdrachten is een leuke uitdaging en wij krijgen het voor elkaar. Een clinic in Amersfoort leverde een mooi artikel in de krant op en Stedoco heeft ons ook ingehuurd voor een opdracht. Daarnaast begeleiden wij activiteiten en clinics voor BVV Barendrecht.

Zij hebben gekozen voor de coöperatieve vorm, omdat gelijkwaardigheid een voorwaarde is in hun samenwerking: “Wij zijn een team op het veld en in de coöperatie. De kernwaarden van de coöperatie zijn: eerlijk, samen, kleinschalig, vanuit het hart, vertrouwen en kleinschalig. Dat past bij ons.

De drie toppers oogsten veel bewondering van jonge voetbalsters. “Wij worden gezien als voorbeeld door deze jonge voetballers. En dat willen wij ook zijn, ook door te laten zien hoe je met ambities zelf een werkomgeving kan creëren”.

Op de vraag wat Sport met Ons doet vertellen zij: Wij organiseren voetbalclinics bij verenigingen, maar verzorgen ook teambuildingsactiviteiten voor teams en bedrijven, we organiseren en begeleiden sportactiviteiten, zoals schoolpleinactiviteiten, vitaliteitsprogramma en voedingsworkshops.

Wij vinden het belangrijk om te laten zien dat sporten een essentieel onderdeel is om gezond te zijn en te blijven en wij zetten ons graag in om groepen te laten bewegen. Vandaar de naam: Sport met Ons!

« | »