BVV Barendrecht JO13-1 in Manchester: 'Een unieke ervaring voor jong en oud'

Afgelopen weekend vertrok het elftal van trainer Rob Storm samen met een grote groep ouders naar Manchester voor hun voetbalkamp.

In samenwerking met De Wijnkelder hebben de jongens voor de feestdagen dozen wijn verkocht aan familie en vrienden. De doos werd ‘aangekleed’ met een teamfoto, bedankbrief en een voetbalquiz. The boys hadden maar liefst 104 dozen verkocht. Een geslaagde actie dus.

FC Bury Academy

Ook in Engeland regende het ‘cats and dogs’ waardoor alle velden waren afgekeurd. Gelukkig konden we op een kunstgrasveld bij FC Bury (League One) terecht voor een trainingssessie op zaterdag en een wedstrijd, 7-4 winst, op zondag.

Everton-West Bromwich Albion

Veel kinderen hadden nog nooit een wedstrijd uit de grootste competitie van de wereld gezien. Op zaterdag stond een bezoek aan Goodison Park gepland voor een wedstrijd van de ‘Toffees’. Een echt typisch Engels stadion waar moderne faciliteiten ontbraken maar de sfeer te voelen was. Fish and chips en natuurlijk bier werden verkocht als warme broodjes over de toonbank. Helaas was de wedstrijd niet hoogstaand (1-1) maar leverde het wel een discussie op over het verschil in speelwijze.

Stadiontours

Tijdens het weekend hadden we onze eigen gids, Bert-Jan, en een grote touringcar tot onze beschikking. Deze bus fungeerde niet alleen als kleedkamer, kantine, discussieruimte, maar gaf ons ook de vrijheid om te bepalen waar we naar toe wilden gaan. We lieten Jimmy, de buschauffeur, dan ook langs Anfield Road van Liverpool, het Etihad stadium van Manchester City and Old Trafford van Manchester United rijden. In het stadion waar ooit Van Nistelrooij, Van Persie en Van Der Sar de dienst bepaalden, hebben we nog een rondleiding gehad. Een indrukwekkend stadion met een interessant museum. Met een koffer vol souvenirs en ervaringen vertrokken we zondagavond weer richting Amsterdam.

FC Den Bosch

Zaterdag as start de competitie weer voor de jongens in en tegen FC Den Bosch. We hopen dat dit weekend naast de vele mooie herinneringen ook handhaving in de pittige 2e divisie oplevert!

« | »