Generale repetitie voor carrousel groepen van Rijvereniging Barendrecht

BARENDRECHT – Vorige week zondag (14 januari) heeft Rijvereniging Barendrecht met de paarden en pony’s van Manege Filip Dros een generale repetitie gegeven voor alle ouders, familie en vrienden van de Carrousel groepen.

Voor alle groepen geldt dat de kür weer een grotere uitdaging is geworden. Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Carrousel wordt ook door de andere maneges de lat steeds hoger gelegd. De kunst van het carrousel rijden is het creëren van een eenheid tijdens het rijden van een wervelende show op muziek met 12 of 16 pony’s.

De figuren binnen de kür hebben verschillende namen zoals klaverblad, tourniquette, visgraat of zandloper. Carrousel rijden is een echte groepsaangelegenheid en als kuddedier werkt een pony of paard graag samen. Veelvuldig rijdt men in de carrousel met twee paarden of vier paarden naast elkaar. De jury geeft dan ook extra punten als de pony’s en paarden ‘in de pas’ lopen met elkaar.

Rijvereniging Barendrecht start met zes teams bij de Nederlandse Kampioenschappen in mei en in juni. In totaal zullen 80 ruiters meedoen.

« | »