Korfballers Vitesse F2 kampioen

BARENDRECHT – Na overwinningen tegen Nikantes F1 (4-7), Twist F1 (4-2) en Korbis F2 (5-7 en 4-1), was het zaterdag 1 oktober dé wedstrijd voor de kinderen van de F2. Op woensdagavond 28 september hadden zij al een gedeeld kampioenschap binnen gesleept. Vandaag (Zondag 2 oktober 2016) mochten zij tegen nummer 2 uit de poule, Nikantes F1, aan alle vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms, tantes en al het andere publiek laten zien wat zij de afgelopen weken hebben geleerd.

Het team bestaande uit Sara, Vera, Fiene, Thom, Steven en Tristan, ondersteund door coaches Ashley en Edward wist dat het een zware wedstrijd zou worden. Alle spelers waren gebrand om te winnen, om zo ‘alleen’ kampioen te worden. Het eerste kwart werd gespeeld met Sara, Fiene, Vera en Steven. Het was Nikantes F1 dat op een 0-1 voorsprong kwam en helaas lukte het niet, ondanks de vele kansen, om die achterstand snel weg te krijgen.

Na wat tips van de coaches startte het tweede kwart met Thom op de plaats van Vera. Het viertal wist wel raad met de gegeven tips. Steven en Fiene wisten na fantastische onderscheppingen de bal goed te plaatsen in de handen van Sara, waardoor zij achtereenvolgens de 1-1, 2-1 en 3-1 kon scoren. De voorsprong bracht heel veel rust in de ploeg en dit was in het derde kwart, waarin Fiene even rust kreeg, ook zeker te merken. Sara zorgde voor de 4-1, waarna Vera een 5-1 stand op het scorebord bracht. Vervolgens liet Sara weer even van zich horen, door een 6-1 en 7-1 stand op het scorebord te schieten. Daarna was het Vera die de 8-1 en 9-1 op haar naam noteerde.

Het laatste kwart moest Steven van de zijlijn toekijken hoe F2 de overwinning binnen sleepte. Thom kon het ook vandaag (Zondag 2 oktober 2016) niet laten om te scoren en noteerde de 10-1, 11-1 en 12-1 op zijn naam. De spelers van Nikantes bleven hun best doen en maakten een tweede doelpunt.

Tristan die wegens ziekte de vorige vier wedstrijden niet aanwezig kon zijn, mocht de laatste twee minuten meespelen. En dat deed hij geweldig! Hij liep goed vrij en kreeg veel kansen, maar helaas wilden de ballen er net niet in.
Het slotakkoord was voor Vera, die de 13-2 eindstand op het scorebord bracht.

Na het laatste fluitsignaal kon het feestje beginnen. Na een toespraak van een afgevaardigde van Vitesse werden bekers uitgereikt en kon men genieten van een door Peter Degenkamp gesponsorde taart.

Sara, Vera, Fiene, Thom, Steven en Tristan hebben laten zien dat zij een echt team én terechte kampioen zijn!