Linda Appers assistent coach bij basketbalvrouwen

BARENDRECHT – De coaching staf van het eredivisie vrouwen basketbalteam 4Consult/Binnenland (VSE 1) is uitgebreid met Linda Appers als assistent coach.

Linda Appers heeft vorig seizoen, samen met haar broer Michel, de eredivisie vrouwen onder de 20 gecoacht. Daarnaast was zij assistent van Michel en van Ton Kallenberg bij VSE 1 en heeft zij uiteindelijk het seizoen afgemaakt als interim coach. Linda Appers is heel betrokken bij Binnenland, alwaar zij basketbal heeft geleerd en is uitgegroeid tot een volwaardige VBL-speelster. Ze was speelster van het nationale team, werd 2 keer Nederlands kampioen, won 4 keer de Nationale beker, won 1 keer de supercup en won meerdere keren de Final Four. Na haar profcarrière, welke zij – behoudens een kleine uitstap naar Leiderdorp – volledig bij Binnenland heeft gespeeld, is Linda bij de club betrokken gebleven.

Het bestuur is blij dat Linda als assistent coach aantreedt. “Ze kent de selectie en de club. Ze weet wat er nodig is na het teleurstellende seizoen van 2017-2018. En we geven graag eigen talent de ruimte om zich te ontwikkelen.

Linda zegt over haar terugkeer:’ ’Eigenlijk zou ik een jaar niks doen, maar de terugkeer van Joost van Rangelrooy en zijn vraag om als assistent onder hem te werken maakte mij enthousiast. Joost is net als ik een clubmens en na het afgelopen seizoen ben ik extra gemotiveerd om er een top seizoen van te maken. Ik heb er zin in.’’

« | »