Rychard de Jong volgend seizoen nieuwe headcoach basketbaldames Renes/Binnenland

BARENDRECHT – De 30-jarige Rychard de Jong is volgend seizoen de nieuwe headcoach van de dames van Renes/Binnenland. Hij volgt Joost van Rangelrooy op die volgend seizoen de overstap maakt naar Keus/Royal Eagles in Apeldoorn.

Rychard de Jong is op dit moment assistent-coach bij het vrouwenteam van Rotterdam Basketball en was daarvoor voornamelijk actief als speler en coach van diverse teams bij DAS in Delft. Op 14-jarige leeftijd begon Rychard als basketballer bij DAS en op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn eerste stappen als trainer-coach. Na 8 jaar jongensteams te hebben gecoacht maakte hij de overstap naar het eerste damesteam dat haar rentree zou maken in de promotiedivisie. In 2010 moest De Jong wegens een blessure een einde maken aan zijn spelersloopbaan en ging zich vanaf dat moment volledig richten op het coachen. Na vier jaar de dames van DAS onder zijn hoede te hebben gehad en één jaar het VU20-team dat uitkwam in de eredivisie maakte hij begin van dit seizoen de overstap naar Rotterdam Basketball om zich daar als assistent-coach te richten op het eerste damesteam. Verder is Rychard de Jong 4 jaar lang actief geweest als hoofdcoach van de International Colonials, een team van spelers afkomstig uit heel de wereld dat in elke zomerperiode in een aantal staten van de USA diverse wedstrijden speelt.

Rychard de Jong is duidelijk over zijn stap naar Renes/Binnenland: “De keuze voor Binnenland is eenvoudig. Als je als coach de ambitie hebt om op het hoogste niveau van het Nederlandse vrouwenbasketbal te acteren en je krijgt de kans om voor een club te coachen met een geschiedenis zoals die van Binnenland dan is de keus snel gemaakt om daar aan de slag te gaan. De ambities van de club liggen ieder jaar op het behalen van de prijzen en dat is een ambitie die ik graag ter harte neem. Ik verwacht dan ook met een team aan de slag te kunnen gaan met dezelfde liefde en passie voor de sport en daar kijk ik heel erg naar uit.

« | »