BVV Barendrecht zesde Academy Partner Feyenoord

BARENDRECHT – BVV Barendrecht is de zesde amateurclub die een overeenkomst heeft gesloten met Feyenoord als Academy Partner. Dit betekent dat Feyenoord en Barendrecht hun kennis op het gebied van het opleiden van jeugdvoetballers op regelmatige basis met elkaar gaan delen. Feyenoord sloot eerder al soortgelijke overeenkomsten met Velo, RBC Roosendaal, Alphense Boys, vv Spijkenisse en RCL.

BVV Barendrecht

BVV Barendrecht is een club met circa 2.300 leden en beschikt over liefst 66 jeugdelftallen. Het eerste elftal van Barendrecht is actief in de Topklasse en heeft verschillende spelers met een Feyenoord-verleden in de gelederen, onder wie Yorik van Deelen, Tim Eekman en Shabir Isoufi. Andersom hebben verschillende spelers via BVV Barendrecht het betaald voetbal gehaald, onder wie Anwar El Ghazi (Ajax) en Finn Stokkers (Sparta Rotterdam).

Samenwerking

BVV Barendrecht was op zoek naar een samenwerking waarbij beide partijen voordeel hebben’, zegt Barendrecht-voorzitter Martin Seltenrijch. ‘We hebben de indruk dat dit het geval is in onze samenwerking als Academy Partner van Feyenoord. Daarom zijn we heel blij met deze overeenkomst.

Ook Damien Hertog, hoofd jeugdopleiding van Feyenoord, is content met de samenwerking. ‘Feyenoord heeft al langer een goede band met BVV Barendrecht. De afgelopen jaren hebben verschillende spelers vanuit Barendrecht de overstap gemaakt naar Varkenoord en andersom, terwijl ons eerste elftal de afgelopen jaren verschillende keren tegen Barendrecht heeft geoefend. Wij zijn blij dat we de samenwerking met BVV Barendrecht via deze overeenkomst kunnen intensiveren.

Voor Feyenoord is de samenwerking met de Academy Partners een middel om nog meer binding met het achterland te krijgen. Verder maakt de samenwerking het mogelijk dat talenten sneller onder de aandacht komen van Feyenoord, terwijl de club zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding van de betreffende verenigingen.

« | »