Close Quarter Fighting System Garage in Barendrecht: "Mentaal en fysiek weerbaarheidssysteem"

BARENDRECHT – “Je kunt jezelf niet verdedigen als je niet weet wat jouw mogelijkheden zijn om jezelf te kunnen verdedigen”, aldus Erwald Voll. Daarmee legt hij in één zin de basis uit van het Close Quarter Fighting Systeem dat hij in Barendrecht vertegenwoordigt.

Garage Barendrecht-Rotterdam

Op zaterdag 13 mei 2017 heeft Voll zijn eigen vestiging voor Close Quarter Fighting System (in CQFS-taal: een Garage) geopend in Barendrecht in aanwezigheid van familie, vrienden en vele belangstellenden. En Voll heeft niet stil gezeten in de afgelopen maanden. Trainingen zijn verder uitgebreid, het ledenbestand is gegroeid en er is inmiddels een amazoneprogramma (dames programma) opgestart. De basis staat en ik ben klaar voor verdere groei in 2018, geeft Voll aan.

Over Close Quarter Fighting System

Het Close Quarter Fighting System™ (CQFS) is geen vechtsport of Martial Arts-stijl, maar een uniek mentaal en fysiek weerbaarheidssysteem dat ontwikkeld werd door Sascha del Sal. Hij baseerde CQFS op alledaagse situaties en concepten die gestaafd worden door biomechanische principes. Het resultaat? Dankzij CQFS leg je verbindingen tussen je limbisch brein en je cortex, waardoor dit systeem je leert met intelligente en snelle oplossingen te komen in agressieve confrontaties. Geen technieken, maar er wordt getraind op alertheid, de-escalatie en doeltreffendheid binnen de wettelijke kaders. CQFS is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar.

Franchise organisatie

Ook voor CQFS is in Nederland inmiddels veel gebeurd. Sinds januari 2017 zijn 12 instructeurs (in CQFS-taal: Mechanics) aangesteld die CQFS binnen Nederland mede gaan uitdragen. Er is een Nederlands hoofdkantoor, net als een Nederlandse franchiseorganisatie en kunnen geïnteresseerden zich nu dus ook aanmelden voor CQSF-trainingen. Een stap in de goede richting is het zeker, maar er is een ambitieuzer streven: landelijke dekking, wat concreet neerkomt op zo’n 25 Garages in Nederland.

De voorlopers

Op 27 augustus jl. heeft Voll samen met 2 collega franchisenemers de franchiseovereenkomst officieel getekend voor zijn eigen Garage en daarmee zijn de fundamenten gelegd voor deze toekomst. De CQFS-Garages Barendrecht, Eindhoven en Deventer zijn nog maar het begin; in 2018 zullen er nog een heel stel volgen.

Ben je benieuwd naar de Close Quarter Fighting Systeem™ en/of een trainingen? Neem dan een kijkje op vollcombatives.nl of kom langs. Je bent altijd welkom bij een proefles!

Foto: Links Erwald Voll, tijdens het lesgeven op de CQFS locatie in Barendrecht. De groepsfoto tijdens de opening van de CQFS locatie in Barendrecht.

« | »