Glansrollen voor Barendrechtse kunstrijdsters Sophie, Dani en Gabi in ijsshow Urban Dynamics

Kunstrijvereniging De Drechtsteden (DDD) viert dit jaar het 40-jarig jubileum en deed dit afgelopen zondag 26 mei  met een wervelende ijsshow op de Dordtse Sportboulevard.

De kunstrijders namen het publiek mee naar Urban Dynamics waarin drie studenten het leven in de bruisende evenementen stad Dordrecht gingen ontdekken. De ijshal werd voor deze show omgetoverd tot een ijstheater met professionele belichting.

De leden  van de jubilerende vereniging, van klein tot groot, bezorgden het publiek een onvergetelijke middag. Ruim 600 mensen genoten van de shows in Dordrecht.

Regerend  Nederlands Kampioene bij de Senioren Niki Wories  en de Nederlands Kampioenen, de  medaille winnaars  op het Nederlands Kampioenschap 2019 en nationale wedstrijden die de vereniging binnen de gelederen heeft lieten  in verschillende acts  hun belevenissen in Urban Dynamics laten zien. De Barendrechtse kunstrijdsters waaronder Sophie Bijkerk en de zusjes Dani en Gabi Loonstra vertoonden hun kunsten in verschillende acts en solo’s.

Deze getalenteerde schaatsers lieten het enthousiaste publiek zien  waarom zij tot de top van Nederland behoren. Het spetterende nummer Burlesque in het theater was sensationeel evenals Big Rivers waarin de diverse groepen in geweldige choreografieën  hun kunsten op het ijs showden.

In alle leeftijden en niveaus kwamen de meest leuke acts voorbij waarin de allerjongste beginnende schaatsers voor een heel hoog schattigheidsgehalte zorgden.
Juist het brede karakter van deze vereniging maakte deze show zo bijzonder.

Naast de hoogstandjes van de grote wedstrijdgroep namen ook de beginnende en recreatieve schaats(t)ers het publiek mee naar  het stadsleven. Ze gingen klussen en bezochten o.a. de Dordtse markt, de bakker, het zwembad, de sportschool, de kapper en het Italiaanse  restaurant. Dit alles visueel ondersteund door een geweldig decor. Met  zeer goed gekozen muziek werd het een spektakel dóór en vóór jong en oud!

De regie van de show was in handen van trainster Nicole Goossens. Tegelijkertijd tekende zij voor choreografie en muziekkeuze in samenwerking met het DDD Trainersteam Marieke Ter-Kruithof, Winnie Dekker, Romy de Sterke en Terai Hoogenboom. De choreografie voor de wedstrijdgroep was in handen van choreografen Garret King, Wesley Campbell en Nikki Davison.

« | »