Judoka’s van Budosport John van Eerdenburg plaatsen zich voor NK

BARENDRECHT – Op het judokampioenschap van Zuid-Holland bereikte Dario Maaskant op overtuigende wijze het erepodium en plaatste zich voor het aanstaande Nederlands Kampioenschap. De talentvolle judoka kwam uit in de leeftijdscategorie van -15 en in de gewichtsklasse van -46Kg.

Afgelopen zaterdag werd het harde trainen beloont. Met zijn trainer en coach John van Eerdenburg aan zijn zijde wist Dario alle wedstrijden met een ippon te winnen. Dit ging niet vanzelf. Op één moment in de wedstrijd stond Dario achter met nog weinig tijd om dit goed te maken. Op zo’n moment blijkt hoe waardevol de relatie tussen judoka en trainer is. Een instructie en blik van de trainer coach, zelf ook ooit wereldkampioen, was voldoende om de wedstrijd alsnog beslissend af te kunnen sluiten.

Ook judoka Ainhoa Veigas wist zich te plaatsen. Beide judoka’s trainen al heel wat jaren bij Budosport John van Eerdenburg in Barendrecht. Hun toewijding aan de sport en de uitstekende begeleiding die bij elk toernooi altijd aanwezig is hebben tot dit mooie resultaat geleid.

« | »