Jongste Jeugd Startweekend bij Hockeyvereniging Tempo ’34

Al een aantal jaren achter elkaar, organiseert Hockeyvereniging Tempo ’34 het Jongste Jeugd Startweekend. Traditioneel in het eerste weekend na de eerste schoolweek en de week voordat de competitie start. Vanaf dan wordt het serieus en moet er hard getraind worden, doelpunten van de maand gescoord worden, maar bovenal plezier gemaakt worden.

Plezier

Plezier. En dat is juist hetgeen waar het Startweekend voor staat. Nog ‘even’ voordat het serieus wordt ongeremd plezier maken. En nieuwe hockeyvriendjes en/of vriendinnetjes maken in een informele sfeer.  En dat is gelukt. Sinds vrijdagavond 31 augustus was de vereniging omgetoverd tot het Wilde Westen met een grote stormbaan en een heuse trekrodeo stier en was de club in Rotterdam-Zuid gevuld met cowboys, cowgirls, indianen en boeven.

Een groot deel bleef slapen op Camping Tempo. De volgende dag was er een circuit van drie rondes op het programma, wat bestond uit The Good (het veld met de stormbaan e.a.), The Bad (hockey clinic gegeven door eigen jeugdleden) en The Ugly (onderlinge oefenwedstrijdjes).

Op de zaterdag zijn de kinderen nog flink verwent door de vele sponsoren met vers fruit (Albert Heijn Rhoon Portland), een fles O2 Life (O2 Life), een kakelverse smoothie (Rabobank Vitamini), een zak friet van Romy’s (Mobility Centre – Officieel dealer Volvo Cars) en een ijsje (Abel. IJS).

Overkapping

Aansluitend op het Startweekend was de feestelijke in gebruik name van de overkapping. Een prachtig bouwwerk, in elkaar gezet door gepensioneerde vrijwilligers in samenwerking met een lokale aannemer, allen met een enorm hart voor de vereniging.  En dat hart is flink op de proef gesteld door de zeer warme zomer.

Het resultaat is een mooie overkapping met daaronder ruimte voor meerdere hockeyteams om gezamenlijk de derde helft te ‘spelen’. En zelfs aan de kleintjes is gedacht. De kers op de taart. Een klein, in Tempo kleuren, speelhuisje met een glijbaantje op kunstgras.

Met twee korte speeches, het doorknippen van lint en een glaasje bubbels, is de overkapping vanaf heden officieel in gebruik.

« | »