BMX-ers FCC Barendrecht klaar voor het wedstrijdseizoen

BARENDRECHT – Begin januari startte, na een verdiende rustperiode, de wintertrainingen voor de wedstrijdrijders van FCC Barendrecht. Binnen de groep wedstrijdrijders zijn diverse niveaus. Rijders die alleen afdeling wedstrijden rijden, maar ook rijders die (inter)nationaal goed meekomen. Om iedere rijder een passende training te kunnen aanbieden, is dit jaar gekozen om de trainingen op andere banen te laten plaatsvinden. Veelal BMX-banen waar dit seizoen ook grote wedstrijden worden gereden. Net als vorig seizoen werden de trainingen verzorgd door Robin van der Kolk. Meermalig Nederlands-, Europees en Wereld kampioen BMX 20’ inch en cruiser.

De trainingen waren gericht op conditie en kracht vergroten, zelfverzekerdheid opbouwen op andere banen, technieken uitbreiden of verfijnen. Op verenigingsniveau is de opzet van de training uniek. Aan het einde van de reeks wintertrainingen is te zien dat iedere individuele rijder een duidelijke progressie heeft gemaakt. Een juiste keuze dus door de vereniging. Fijn dat de progressie gestabiliseerd of nog verder uitgebreid kan worden wanneer de nieuwe bmx baan op sportpark De Doorbraak in gebruik genomen gaat worden. Echter, zonder de bijdrage van 3 mooie sponsoren, was deze trainingsopzet niet mogelijk geweest. Speciale dank voor H & L productions, Autoschadespecialist Wildeboer en Esdonk montage.

Vanaf 26 maart begint het seizoen met de BMX West competitie in Langendijk. FCC Barendrecht wenst haar wedstrijdrijders veel succes, mooie wedstijden en persoonlijke hoogtepunten. Meer informatie over fietscross, proeflessen en de vereniging vindt u op de site: fccbarendrecht.nl

« | »