ZPB Barendrecht (Waterpolo)

BARENDRECHT – [Wedstrijden] Aankomend weekend is de kans groot, dat het Inge de Bruijn zwembad weer volledig uit zijn voegen barst. De Barendrechtse waterpolotoppers van ZPB H&L Productions strijden met maar liefst 4 teams om een finaleplaats in de nationale beker. In de opmaat naar dit cupfighters weekend, waren er ook het afgelopen weekend al topwedstrijden te zien in het zoals altijd volgepakte thuisbad.

De wedstrijden werden voor sponsoren en genodigden voorbeschouwd door herenbondscoach Robin van Galen en Rijnmond Sport presentator Jan Dirk Stouten. Dat ook het bedrijfsleven geprikkeld wordt door de topprestaties van ZPB bleek wel uit de grote opkomst.

Generale repetitie afgesloten met winst door het eerste herenteam

Zaterdag jl. speelde het koningsteam van ZPB de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Sappig detail was, dat de tegenstander ook de tegenstander is in de halve finale van het komende weekend; Polar Bears uit Ede. Enigszins gehavend door het gemis van aanvoerder en aanjager Matthijs de Bruijn die met griep de wedstrijd moest missen, bleek dat de mannen de winterstop goed waren doorgekomen. Met een einduitslag van 9-6 in het voordeel van ZPB, werd de eerste tik aan de beren uit Ede uitgedeeld.

Dit was een belangrijke overwinning voor ons, beaamt ook coach John van den Burg. We hebben goed spel laten zien en de uitslag sterkt de jongens in hun vertrouwen. Maar we moeten met beide benen op de grond blijven, want de wedstrijden van volgend weekend zijn – hoe je het ook bekijkt – anders dan deze. Een halve finale in de KNZB beker brengt alleen al een andere wedstrijdspanning met zich mee. We moeten dan ook gewoon weer meer dan 100% gefocust zijn, alles geven en niet denken dat we al in Den Haag zijn”, aldus de nuchtere coach.

Dames 1 biedt goed tegenstand maar blijft met lege handen achter

Het eerste damesteam kreeg zaterdag het sterke UZSC 1 op bezoek, een wedstrijd die vooraf al bekend stond als bijzonder lastig. Het team moest inderdaad de punten aan de bezoeksters laten maar deed dat zeker niet zonder slag of stoot. De jonge equipe van coach Marco Booij toonde inzet en vechtlust en kon – na een einduitslag van 6-10met geheven hoofd het water verlaten. Ook zij strijden aanstaand weekend om een plaats in de finale met ook nu weer een tegenstander van formaat; ZVL BAM, de huidige koploper in de eredivisie bij de dames, komt dan op bezoek.

Dames 2 neemt koppositie over na bizarre wedstrijd

Na een zinderende wedstrijd slaagde het 2e damesteam erin om tegenstander UZSC 2 te verslaan. Na een achterstand van maar liefst 5 goals te hebben goedgemaakt, trokken de Barendrechtse dames uiteindelijk aan het langste eind; 17-14 in het voordeel van de thuisploeg. “Woman of the match” was Nicky van Neutegem die met 5 goals een flinke bijdrage aan de winst leverde. Door deze overwinning is het team van Ingeborg Hofman de nieuwe koploper in de bond reserve divisie.

Maken de troeven van ZPB H&L Productions het ook dit weekend waar?

Vanaf vrijdag 5 februari barst het bekergeweld dus weer los in het Inge de Bruijn zwembad. Op zaterdag zal al bekend zijn of de eerste teams het gehaald hebben en de weg naar de finaleplaats Den Haag vervolgen, waarna op zondag de apotheose volgt voor de tweede teams zodat ook zij de ingezette route naar Heerenveen kunnen afronden. Informatie over speeltijden is te vinden op zpb.nl

Wedstrijden

KNZB beker (heren 1 en dames 1, over twee wedstrijden)

Vrijdag 5 februari

  • ZPB H&L Productions D1 – ZVL BAM 1. Aanvang: 19.30 uur in Barendrecht.
  • ZPB H&L Productions H1 – Polar Bears 1. Aanvang: 21.00 uur in Barendrecht.

Zaterdag 6 februari

  • Polar Bears 1 – ZPB H&L Productions 1. Aanvang: 16.45 uur in Ede
  • ZVL BAM 1 – ZPB H&L Productions 1. Aanvang: 17.00 uur in Leiden
  • ManMeer Cup (heren 2 en dames 2, over een wedstrijd)

Zondag 7 februari

  • ZPB H&L Productions H2 – UZSC 3. Aanvang: 19.00 uur in Barendrecht.
  • ZPB H&L Productions D2 – Widex GZC Donk 2. Aanvang: 20.15 uur in Barendrecht

Voorafgaand aan de wedstrijden op zondag, speelt de jeugd van ZPB in het voorprogramma. Ook de moeite waard! Om 16.15 uur speelt het team van BM1 (onder de 17 jaar) tegen de Ham en aansluitend de jongens van BJ1 tegen Schuurman BZC.

« | »