Dames Lintex Binnenland Barendrecht

BARENDRECHT – Aankomend weekend wordt de competitie van de Vrouwen Basketball League hervat. Voor de vrouwen van Lintex-Binnenland is het zaak om in het tweede deel van de competitie een plek bij de eerste vier te bemachtigen zodat deel genomen kan worden aan de play-offs waaruit de Nederlands Kampioen zal voortkomen.

Geen gemakkelijke opgave omdat op dit moment de achterstand op de nummer vier van de ranglijst, huidig landskampioen Lekdetec.nl nog zes punten bedraagt. De achterstand is echter niet onoverkomelijk, zeker ook omdat de blessuregolf waar de ploeg de eerste seizoenshelft mee te maken had nagenoeg verleden tijd is. Nadat in december Rachel Roubehie-Fissa en Eline Kasius al konden aansluiten zullen aankomend weekend ook Esther Fokke en Rianne de Roos weer hun opwachting maken.

Koploper

De eerste wedstrijd na de winterstop is echter niet direct de makkelijkste voor de ploeg van coach Joost van Rangelrooy. Lintex-Binnenland reist of naar de kop van Noord-Holland waar de huidige koploper Dozy BV Den Helder de tegenstander is. Den Helder heerste in het eerste deel van de competitie maar wist in eigen huis dit in de Final Four uiteindelijke niet te verzilveren. Een maand geleden troffen beide ploegen elkaar ook in Den Helder en toen was de thuisploeg met 74-72 nipt de sterkste. De wedstrijd in sporthal Sportlaan begint om 20.00 uur.

« | »