FOTO'S: Wegdromen tijdens Grote Gymshow door Gymnastiekvereniging Barendrecht

BARENDRECHT – De toekomst van Gymnastiekvereniging Barendrecht is opnieuw onzeker. Het huidige bestuur heeft aangekondigd op 13 juli af te treden.

Ongeveer 4 maanden geleden werd de vereniging op de valreep gered van opheffing vanwege een gebrek aan bestuursleden. Een ingestelde onderzoekscommissie, bestaande uit Willem Booij, Dennis Boom, Leon van der Wilk en Jos Vis gingen aan de slag met een “onafhankelijk onderzoek naar een bestuurbare vereniging voor nu en in de toekomst.”

Verschil van inzicht

Het bestuur kondigd aan op 13 juli aanstaande een Buitengewone Algemene Ledenvergadering (BALV) te houden en tijdens deze vergadering af te treden: In een brief aan de leden schrijft het bestuur van GVB: “Om verantwoorde bestuursverantwoordelijkheid te kunnen nemen is het nodig, dat een visie wordt gedeeld door de vereniging. De visie die GVB uitdraagt, beschrijft verantwoordelijkheid voor een sportieve en respectvolle sport, deze ligt bij alle betrokkenen van de vereniging. Sport voor iedereen en door iedereen. De laatste tijd constateren wij dat er binnen de vereniging hier verschillende opvattingen over bestaan.

Het bestuur concludeert dat het verstandiger is dat een nieuw bestuur zelfstandig een oordeel gaat vormen over de toekomst van de vereniging. “Wij treden dan ook tijdens de BALV af om de weg vrij te maken voor een nieuw te kiezen ledenbestuur.” Mogelijk gaan huidige bestuursleden door in het eventueel te vormen nieuwe bestuur.

Nieuw voorstel

De buitengewone commissie blijft ondertussen actief en werkt aan een voorstel om een nieuwe structuur voor de vereniging op te zetten: “met bijkomende consequenties en competenties“, zo stelt het huidige bestuur.

Wie geïnteresseerd is in een bestuursfunctie bij de Gymnastiekvereniging Barendrecht kan e-mailen naar commissiegvb@gmail.com

Update 14 juli 2020:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »