FOTO'S: Lintjesregen Barendrecht 2020

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanwege de coronamaatregelen zag de eerste, officiële, Lintjesregen er dit jaar heel anders uit. De fysieke bijeenkomst van alle decorandi met familie en vrienden in Theater het Kruispunt kon niet doorgaan. Burgemeester Jan van Belzen belde daarom op vrijdag 24 april alle decorandi (12 Barendrechters en een inwoner van Albrandswaard) persoonlijk op om ze te vertellen dat hij ze namens Zijne Majesteit de Koning mocht vereren met een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau.

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, kon de burgemeester de Koninklijke Onderscheidingen daadwerkelijk overhandigen.

Gedecoreerden (of familieleden) kunnen o.v.v. de naam van de gedecoreerde een e-mail naar nieuws@barendrechtnu.nl sturen om de originele foto’s te ontvangen. De foto’s worden kosteloos door BarendrechtNU ter beschikking gesteld en zullen volgende week digitaal naar het opgegeven e-mail adres worden verzonden.

Huisbezoek

Burgemeester van Belzen bezocht de decorandi vandaag (Vrijdag 3 juli 2020) en gisteren (Donderdag 2 juli 2020) thuis. Cobi Louws bezocht hij gisteren. Arie Droogendijk, Jacob Vermaas, Jan van Kleeff, Sjaak Brouns en Geertrui de Boom bezocht hij vanochtend.

De gedecoreerde brandweerlieden, Paul van Bakel, Kees Kamsteeg, Jan Mijnders en Alexander van der Wilt bezocht de burgemeester vanmiddag (Vrijdag 3 juli 2020) in de brandweerkazerne van Barendrecht. Brandweerman Ad Koedoot ontvangt zijn onderscheiding op een later moment. George Wagner en Rijk Clement ontvingen hun onderscheiding in Rotterdam.

Zie ook de toelichting per persoon over de toekenning van de onderscheiding: Lintjesregen 2020: Twaalf Barendrechters verrast met Koninklijke onderscheiding

Opspelden

Normaal gesproken speldt de burgemeester de onderscheidingen bij de gedecoreerden op. Dit was vanwege de anderhalve meter afstand niet mogelijk. Bij het bezoek van de burgemeester werden alle verdiensten van de onderscheiden persoon opgelezen, veelal in het bijzijn van familie. De eer van het opspelden van het lintje werd, vanwege de anderhalve meter regel, dit jaar overgelaten aan een familielid van de gedecoreerde.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »