Predicaat Koninklijk voor Barendrechts transportbedrijf Euser

BARENDRECHT – Niet veel ondernemingen krijgen te horen: “Het heeft Zijne Majesteit Koning Willem Alexander behaagd het Predicaat Koninklijk toe te kennen”. C. & H. Euser Beheer B.V. uit Barendrecht gebeurde het wel. Vanmiddag (Vrijdag 3 juli 2020) kregen Lisette en Bas Euser het Predicaat Koninklijk uitgereikt door de heer Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland.

Een absolute mijlpaal voor het familiebedrijf dat vorig jaar haar 100-jarige bestaan groots vierde met het personeel, de klanten en relaties. ”Heel bijzonder dat we uitgerekend tijdens de coronacrisis deze erkenning krijgen van Zijne Majesteit,” zeggen Lisette en Bas, die samen de algemene directie voeren.

Familiebedrijf

Een grote onderneming, vereniging, instelling of stichting kan het Predicaat Koninklijk aanvragen als het minimaal honderd jaar bestaat. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn. Het Predicaat symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger.

Burgemeester Jan van Belzen is trots op dit familiebedrijf: ‘Als burgemeester van Barendrecht ben ik trots op deze toekenning aan het Barendrechtse bedrijf Euser. Dit bedrijf is al 100 jaar geworteld in onze samenleving en levert nog steeds een belangrijke bijdrage aan de economische dynamiek van Barendrecht. Dat is een prestatie van formaat!

Koninklijk in tijden van corona

De coronacrisis is natuurlijk niet de eerste crisis die we als 100-jarige meemaken’, zegt Bas Euser. ‘Wel is het bijzonder en zijn we trots dat we als grote dienstverlener in de food- en zorgsector tot de cruciale sectoren worden gerekend. Korte lijntjes, snel schakelen en aangepaste processen. Op deze manier konden we direct de supermarkten maximaal bevoorraden en de distributie in de zorgsector verder intensiveren. Aan de andere kant werd de levering aan de horeca van de ene op de andere dag tot een minimum afgeschaald.

Lisette; ‘Wij zijn trots op onze mensen die zich juist in deze tijd flexibel toonden, waardoor ons bedrijf erin geslaagd is de kwaliteit en service op peil te houden. Het predicaat Koninklijk zorgt voor een extra dimensie. Een belangrijke erkenning die ons alleen maar meer vertrouwen in de toekomst geeft.

Hoe het allemaal begon

Honderd jaar geleden, net na de Eerste Wereldoorlog in 1919, startte tuinderszoon Aart Euser een bodedienst met paard en wagen in het dorp Barendrecht. Dag in, dag uit reed Aart zijn ronde en bediende hij zijn steeds groter wordende klantenkring. Na de Tweede Wereldoorlog breidden de zonen Cor en Henk, als Gebroeders Euser, het bezorggebied in de regio Rotterdam en Drechtsteden uit. Ieder met zijn eigen vrachtwagen. De in Barendrecht destijds grootste groente- en fruitveiling van Zuid-Holland heeft begin jaren 70 er toe geleid dat de 3e generatie Ad (zoon van Cor) en later ook Bas (zoon van Henk) zich meer en meer ging richten op ‘geconditioneerde’ transporten AGF en dagvers. Eind jaren 90 kwam in het inmiddels uitgegroeide transportbedrijf Euser ook de 4e generatie Lisette, dochter van Ad, de organisatie van binnenuit versterken.

Nu staan Bas (53) en Lisette (40) aan het roer van het familiebedrijf, dat met 12 externe locaties in het land en met ruim 350 wagens en 600 personeelsleden tot één van de grootste logistieke ‘geconditioneerde’ dienstverleners van Nederland gerekend mag worden.

Foto: Uitreiking Koninklijk predicaat door de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit aan Bas en Lisette Euser.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »