FOTO'S: Wegdromen tijdens Grote Gymshow door Gymnastiekvereniging Barendrecht

BARENDRECHT – Het voortbestaan van Gymnastiekvereniging Barendrecht (GVB) is opnieuw zeer onzeker. Het huidige bestuur moet op korte termijn een voltallige formatie worden om te voorkomen dat GVB wordt opgeheven.

Het huidige bestuur aan de leden van GVB: “Met pijn in ons hart zijn wij genoodzaakt om een buitengewone ALV in te lassen op 17 februari 2020” Op de agenda staat een laatste poging om een volledig bestuur te vormen. “Bij het niet slagen van een voltallige formatie stelt het bestuur voor de vereniging op te heffen.

Bestuursfunctie

Om eventueel geïnteresseerden te laten zien wat er van bestuursleden wordt verwacht, is er op 11 februari een informatieavond georganiseerd in de sporthal aan de Flensburg 5: “Op dinsdag 11 februari a.s. organiseren wij tussen 20.00 uur en 21.30 uur een inloopavond. Op deze avond kunt u kennismaken met het bestuur en geven wij u graag inhoudelijke informatie over de openstaande vacatures. Daarnaast zullen wij de functie eisen en verwachtingen die aan leden van het bestuur worden gesteld verder toelichten. Wij hopen dat er voldoende aanmeldingen binnen komen om een volledig bestuur te kunnen vormen met een nieuwe voorzitter.

Wethouder Bults (sport) roept vrijwilligers op om zich aan te melden: “Kom alsjeblieft, doe mee. Ik merk dat heel veel mensen druk zijn in deze tijd, iedereen is druk (…) Ja, het kost tijd, maar als je het met zijn allen doet, valt het mee. (…) Het is echt heel leuk om te doen. Je kunt echt voldoening halen uit het feit dat je het andere mogelijk maakt om te sporten. Zonder die vrijwilligers gaat het gewoon niet.

Haast

Er is wel enige haast geboden bij een beslissing over een toetreding tot het bestuur: Nieuwe bestuursleden moeten tijdens de ALV op 17 februari aantreden, daarom moet er vóór 16 februari een beslissing worden gemaakt. Mocht de opkomst tijdens de eerste ALV niet hoog genoeg zijn om de (opheffings)beslissing te nemen, dan zal er 2 dagen later (19 feb) nog een tweede ALV plaatsvinden waarbij de statuten zijn aangepast zodat er geen minimale opkomst nodig is om de vereniging op te kunnen heffen.

Foto: De Grote Gymshow door Gymnastiekvereniging Barendrecht (2017)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »