Feestelijke start van nieuwbouw De Heemraedt aan de Rijnstraat

BARENDRECHT – [Foto’s] In het bijzijn van de toekomstige bewoners is gistermiddag (Vrijdag 31 januari 2020) de eerste paal geslagen voor nieuwbouwproject ‘De Heemraedt‘. Op het bouwterrein aan de Rijnstraat/1e Barendrechtseweg sloeg wethouder Luijendijk gisteren (Vrijdag 31 januari 2020) de (bijna) eerste paal. De afgelopen maanden werd het voormalige waterschapshuis gesloopt.

De ontwikkelaar was verheugd eindelijk te kunnen beginnen met de bouw. Het bedrijf kocht de grond namelijk al in september 2016 en diverse bewoners kochten hun appartement in 2018. Het wachten voor de betrokkenen is echter nog niet voorbij, de oplevering van de woningen staat gepland voor het 2e of 3e kwartaal van 2021. Vooral de bouw van de parkeergarage zorgt voor extra werk.

De Heemraedt

Het nieuwbouwproject telt 21 appartementen. Het gaat hierbij om 3, 4 en 5 kamer appartementen, verspreid over 4 verdiepingen. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd voor de bewoners. Elementen van het voormalige waterschapshuis zullen worden verwerkt in het nieuwe gebouw. Het project heeft de naam ‘De Heemraedt’ gekregen als verwijzing naar het bestuursorgaan van het waterschap.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »