Vierde editie Sportcafe met Matthijs de Bruijn weer een succes

BARENDRECHT – Afgelopen woensdag werd alweer de vierde editie van het sportcafé gehouden. Het congres wordt halfjaarlijks gehouden en is het evenement voor sportbestuurders om kennis met elkaar te delen en te netwerken met elkaar. Dit is ontstaan op initiatief van 2 Barendrechtse sportbestuurders Rowan Huijgen en Leon van der Wilk.

De 4e editie vond plaats bij ZPB. Deze succesvolle vereniging had de nieuwe kantine de Put beschikbaar gesteld voor deze avond, welke traditioneel werd gepresenteerd door Jos Vis.
Lennart van der Linden opende deze avond met zijn visie op de Barendrechtse sport en gaf aan trots te zijn op de ontwikkelingen bij de Barendrechts sportaccommodaties. Zo noemde hij onder andere de nieuwbouw van de fietscrosclub, alsmede Barendrecht Beach.

Vervolgens keek Sjoerd Feenstra, voorzitter ZPB, terug op een succesvol seizoen en gaf wat tips aan de Barendrechtse sportbestuurders. Daarna kwam Matthijs de Bruijn aan het woord. Deze Barendrechter kwam eerder uit voor Oranje op de Olympische spelen en speelt nog steeds bij ZPB. Hij vertelde over zijn buitenlandse avonturen en liet blijken hoe je als bekende Nederlander toch een gewone Barendrechter kan blijven. Als laatste spreker vertelde sportarts Bas Bulder zijn verhaal over blessurepreventie en wat een vereniging hieraan kan doen. Bas Bulder heeft hierin voldoende ervaring ook als clubarts bij de KNVB en ADO Den Haag.

Na de pauze spraken de bestuurders met elkaar over hun ervaringen bij onderwerpen die bij verenigingen leven, zoals Veilig sportklimaat, ledenwerving, Samenwerking sportruimtes en de gezonde kantine. Hierin werden tips en adviezen teruggekoppeld. Hierbij zal het Sportpunt van de gemeente Barendrecht gaan helpen om zaken uit te werken.

Traditioneel hielden Rowan en Leon als slot de quiz met Barendrechtse sportvragen en werd de sportcafe wisseltrofee deze keer gewonnen door Herman Lindenhof van Barrhopoort.

Uiteraard begon erna de derde helft om te netwerken welke tot in de late uurtjes doorging. Na afloop waren er weer veel positieve reacties en keek men tevreden terug op deze nuttige, leerzame en leuke avond.

De organisatie is alweer aan de slag met de vijfde editie welke gehouden zal worden bij basketbalvereniging Binnenland.

Artikelfoto gemaakt door: Katrin PeijerBekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »