Eerste wedstrijden gespeeld op nieuwe Beach sportvelden

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Vrijdag 10 juni 2016) zijn de eerste volleybalwedstrijden gespeeld op de nieuw aangelegde beach sportvelden op sportpark de Bongerd. Aan het begin van de week werd er begonnen met de aanleg van ‘een grote zandbak’ op het terrein tussen korfbalvereniging Vitesse en atletiekvereniging CAV Energie.

Op dit moment werken korfbalvereniging Vitesse en volleybalvereniging Spirit samen om invulling te geven aan wedstrijden op de beach velden. Gisteravond (Vrijdag 10 juni 2016) speelden leden van de volleybalvereniging alvast de eerste wedstrijden op het veld. De zandoppervlakte biedt ruimte voor twee volleybalvelden en heeft aan de kant van de sloot een verhoging om te voorkomen dat de bal constant de sloot in rolt.

Beach Barendrecht

De initiatiefnemers zijn van plan om ook andere sportclubs uit Barendrecht te betrekken bij de beach velden. Ook is er al interesse getoond door scholen om voor de gymlessen gebruik te kunnen maken van de velden.

De Beach sportvelden zijn afgelopen week aangelegd nadat de initiatiefnemers hiervoor om de tafel zijn gaan zitten met de wethouder sport en financiën. Eerder was namelijk al duidelijk geworden dat er geen geld meer beschikbaar zou zijn voor het jaarlijkse Beach Barendrecht evenement op het Doormanplein. Dankzij de nieuwe velden op sportpark De Bongerd kunnen er alsnog wedstrijden op het zand worden georganiseerd.

Opening

Vrijdag 1 juli zal de officiële opening plaatsvinden. De twee clubs zullen dan Beachkorfbal en Beachvolleybal wedstrijden spelen. Wethouder Lennart van der Linden (sport) zorgt voor de officiele opening.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »