Fietscrossclub krijgt nieuwe baan: Leden dolblij na spannende raadsvergadering

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Een gemeenteraadszaal vol met BMX-fanaten, fietscross liefhebbers en bestuursleden van Fietscrossclub Barendrecht (FCCB). Dat was het beeld afgelopen dinsdagavond tijdens een vergadering van de gemeenteraad in het gemeentehuis van Barendrecht. De raad nam deze avond een besluit over het plan van FCCB om te verhuizen van sportpark De Bongerd naar sportpark De Doorbaak.

Een meerderheid van de raad is akkoord gegaan met de investering door de gemeente. De club krijgt hiermee op sportpark De Doorbaak een nieuwe crossbaan die weer voldoet aan de laatste wedstrijdeisen. De huidige baan op De Bongerd voldoet hier al langere tijd niet aan. De aanwezige (jeugd)leden en het bestuur zijn erg blij met het besluit. Wethouder van der Linden (Sport) noemde de plannen eveneens een “prachtig voorstel”.

Investering

De kosten voor de realisatie zijn vastgesteld op €622.150, hiervan is €280.600 beschikbaar voor het aanleggen van de nieuwe fietscrossbaan. De andere €341.550 zal worden gebruikt voor ingrepen op het sportpark, zoals bijvoorbeeld de parkeerplaats. Fietscrossclub Barendrecht zal eigen vermogen gebruiken om een clubhuis te realiseren (met max 1/3 subsidie).

Samenwerking

FCC Barendrecht zal op meerdere vlakken gaan samenwerken met andere partijen. Zo zal er met de nieuwe buren, Hockeyclub Barendrecht (HCB), worden samengewerkt en zal o.a. de Buurtsportcoach betrokken worden bij maatschappelijke projecten. De verwachting is dat er een aantal keer per jaar grotere (internationale) wedstrijden zullen worden gereden. Vanwege de beschikbare parkeergelegenheid zal er in dit soort gevallen ook nauw worden samengewerkt met HCB.

Spannend

Nog voordat de partijen met elkaar in discussie konden gaan over het voorstel bleek er weerstand tegen de behandeling van het voorstel op zich. De VVD vond het FCCB voorstel nog niet besluitrijp en wilde deze graag vooruit schuiven om deze in het grotere plaatje van sportpark De Doorbraak te kunnen zien. Op die manier zouden andere besluiten/plannen op het sportpark tegen elkaar kunnen worden afgewogen. SGP/CU sloot zich als enige andere partij aan bij de VVD.

D66 vond het voorstel een goed plan, maar stelde in de toekomst alerter te moeten zijn: het voorstel was achteraf gezien nog niet besluitrijp. D66 stemde uiteindelijk toch volmondig ja, wat resulteerde in een groot applaus. Deze werd overigens streng doorbroken door de voorzitter, de burgemeester, aangezien dit niet de bedoeling is tijdens een vergadering. Ook de EVB kreeg eerder een applaus van de leden nadat de partij aangaf vol voorstander te zijn van de plannen. FCCB leden knikten instemmend toen de EVB aan gaf dat de Barendrechtse politiek de plannen van de fietscrossclub al tijden vooruit schuift.

Maatschappelijke functie

Vlak voor de stemming over het voorstel heeft wethouder van der Linden nog tijdens een schorsing van 10 minuten gesproken met GroenLinks en de PvdA. Deze partijen waren nog niet overtuigd van de maatschappelijke functie. De wethouder heeft hierop de toezegging gedaan dat er de komende tijd actief in gesprek wordt gegaan met de vereniging over hoe de nieuwe baan en/of het clubhuis breder kan worden ingezet.

Fietscrossers

Terugkijkend op de vergadering heeft de aanwezigheid van de FCCB leden in de raadszaal in ieder geval niet in hun nadeel gewerkt. Nadat duidelijk was dat het voorstel is aangenomen door de raad hebben de FCCB-ers voor het gemeentehuis deze foto gemaakt:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »