Windmolen (Medemblik)

BARENDRECHT – Onderstaand artikel is een bericht en tevens een oproep aan inwoners van Barendrecht door de partij Echt Voor Barendrecht (EVB). De partij verzet zich tegen de komst van windmolens langs de Oude Maas, zowel aan de Barendrechtse kant als in de gemeente Binnenmaas.

EVB ziet de plannen voor het plaatsen van deze windmolens het liefst in de prullenbak verdwijnen en roept hierbij de hulp in van inwoners.


Echt Voor Barendrecht

Het lijkt een dierenfabel met slechte afloop maar dreigt keiharde realiteit te worden. Het speelterrein van bever, vleermuis en vogel krijgt een grote opknapbeurt. Aan het eind van het verhaaltje ligt er een dikke laag asfalt in het dierenrijk.

We hebben het over windfabrieken aan de oevers van de Oude Maas, in de grienden, beschermd natuurgebied. Met ,,molens’’ heeft dit niks te maken. Masten van bijna 200 meter hoog. Permanente overlast tot ver in de omtrek.

Protest aantekenen

Eneco wou er aan Barendrechtse kant zes neerzetten, maar schijnt daarvan af te zien. Grote kans dat ze nu op de oever in Hoekse Waard komen, recht tegenover ons. In gemeente Binnenmaas. Dit geeft meer overlast bij ons dan bij de buren zelf. Gemeente Barendrecht is van plan hiertegen protest aan te tekenen. EVB vraagt u dringend dit als bewoner ook te doen. Dan staan we sterker. Het moet voor 16 februari. Hieronder staat hoe.

Natuurgebied

Het oevergebied in Hoekse Waard dat Eneco in het vizier heeft, is ook van grote natuurwaarde. Rijkswaterstaat is voor veel geld bezig het te verfraaien. ,,Het laatste stuk natuur van het stroomdal Oude Maas’’, zegt RWS. Beschermd via een Europees verdrag. Van de zotte daar windfabrieken neer te zetten. Hetzelfde RWS zou dan wegen moeten aanleggen voor zwaar transport en onderhoud.

Alles onder de regie van Rijk en provincie. Die hebben ook al hun oog laten vallen op het griendengebied Albrandswaard. Intussen is de politiek zelf tijdelijk omgetoverd tot stiltegebied. De traditionele politieke partijen hebben het onderwerp taboe verklaard tot na de provincieverkiezingen van 18 maart. Bedrieglijke rust.

EVB doet niet mee aan die verkiezingen. Wij zijn een lokale partij. We hebben van meet af aan windmolens in Barendrecht afgewezen. Ook tegen onze gemeentegrenzen aan. Rondom Barendrecht is al te veel belastende infrastructuur.

Oproep voor inwoners

EVB roept u op uiterlijk 15 februari uw reactie in te dienen op de plannen van Eneco en gemeente Binnenmaas.  Per mail: gemeente@binnenmaas.nl Per brief: College B&W Binnenmaas, postbus 5455, 3299 ZH  Maasdam.

Voor wie niet zelf bezwaar kan maken zet EVB binnenkort een model-reactie op haar website. Zie hiervoor ook de website van Stichting Wind van Voren (windvanvoren.nl)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »