Uitbreiding glasvezelnetwerk Barendrecht (Velo)

BARENDRECHT – [Update] De samenwerkende bedrijven Cultissima en Teleplaza hebben de opdracht om het Velo bedrijventerrein van 9 hectare aan de Achterzeedijk te voorzien van glasvezel aansluitingen. Hiermee is dit over een paar maanden het eerste Barendrechtse bedrijventerrein dat een 100% dekking heeft met deze hoogwaardige aansluitingen.

Omvangrijke klus

Breedveld van Cultissima geeft aan dat het een omvangrijke klus is. Wij gaan, zoals het er naar uitziet, 3,5 kilometer graven tot aan het begin van de poort. Dan hebben wij het nog niet eens over alle individuele aansluitingen op het terrein. De uitdaging is voor 12 februari de meest optimale route te kiezen. En onder optimaal verstaan wij om eventueel nog tussen aansluitingen te realiseren voor bedrijven, scholen, VVE’s of zorginstellingen. Dit zal voor ons de definitieve route gaan bepalen.

Ontsluitingen

Mogelijkheden die momenteel worden bestudeerd zijn ontsluitingen naar de Barendrechtseweg, Lagewei, Vrouwenpolder, Ter Leede en bedrijventerrein Kilweg. Als de route is gepland kunnen wij altijd nog uitbreiden maar kostentechnisch is het nu het moment als de straat toch open moet en komen wij graag in contact met potentiële gegadigden. Meer informatie 085-7500265

Update 22 juni: Start aanleg

Vandaag (22 juni) is aan de Achterzeedijk gestart met de aanleg (Fase I) van de glasvezelverbindingen voor het Velo bedrijventerrein. De geplande oplevering voor de 65 aansluitingen is 1 augustus 2015.

Fase 2 t/m 4 zijn afhankelijk van een voldoende aantal deelnemers (PDF). Per fase (bedrijventerrein) zijn er minimaal 10 deelnemers nodig:

  • II – Bijdorp en Vaanpark 4, start van graafwerkzaamheden 1 september
  • III – Vaanpark 2 en 3, start van  graafwerkzaamheden 1 oktober
  • IV – Vaanpark 1 en Kilweg, start van graafwerkzaamheden 1 novemberBekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »