Basisscholen in Barendrecht starten met Kinderboekenweek (OBS De Draaimolen)

BARENDRECHT – Vandaag (Woensdag 7 oktober 2015) is de Kinderboekenweek van start gegaan. Een week waarin scholen extra aandacht besteden aan lezen. Het kinderboekenweekgeschenk heet dit jaar: Raar maar waar, tevens het thema van de kinderboekenweek. Diverse scholen in Barendrecht zijn vanochtend (Woensdag 7 oktober 2015) aan de slag gegaan met het gelijknamige lespakket.

Een overzicht van foto’s en video’s van vandaag (Woensdag 7 oktober 2015) van OBS de Draaimolen (foto), de Groen van Prinstererschool, CBS Smitshoek, de Tweemaster, CBS De Hoeksteen en Het Kompas:

OBS de Draaimolen

Vanmorgen is de Kinderboekenweek op De Draaimolen feestelijk geopend. Het thema van dit jaar is Raar maar waar! Het ontdekken en experimenteren staat centraal bij dit thema. Daarom kwamen Professor Doctor Henk, Wetenschapper Flip en Ko de Boswachter bij de school op bezoek, om samen met de kinderen verschillende proefjes en experimenten uit te voeren.

Er waren optische illusies, er is gelopen over eieren en er zijn boeken van een tafel geblazen. Maar het meest spectaculaire proefje was toch wel dat met droogijs in verschillende vloeistoffen. Bij toevoeging aan water gaf het rook als resultaat en bij afwasmiddel ontstond er heel veel schuim. Aan het eind van de opening hebben alle kinderen samen het liedje van Kinderen voor Kinderen gezongen. Komende week zijn er nog verschillende activiteiten rondom Kinderboekenweek. Op vrijdag is er een tweedehands boekenmarkt voor de leerlingen en ook gaan de kinderen samen een mooi verhaal schrijven. Kinderboekenweek wordt ook dit jaar vast en zeker weer een feestje!

De verkenners van de draaimolen waren bij de opening van de kinderen boekenweek. We hebben proefjes gezien en gedanst met de hele school! @Villa Kakelbont

Posted by Stichting Kinderopvang Barendrecht on woensdag 7 oktober 2015

Zie ook: Leerlingen Dalton Lyceum openen Kinderboekenweek bij OBS De Draaimolen

Groen van Prinstererschool

Vanochtend hadden we op school bezoek van 2 professoren. Ze leerden ons heel veel leuke en rare weetjes. Het feest werd afgesloten met het liedje “”Raar maar Waar” welke iedereen inmiddels goed mee kon zingen!!

“Het is raar maar waar” op het Hof van Maxima.

Posted by Groen van Prinstererschool Barendrecht on woensdag 7 oktober 2015

CBS Smitshoek

Opening kinderboekenweek. De juffen en meesters ontvangen de kinderen met een mooi verhaal. In het kader van de kinderboekenweek was er vandaag (Woensdag 7 oktober 2015) een kinderboekenmarkt op de locatie Riederhof voor zowel nieuwe als tweedehands boeken!

Opening kinderboekenweek. De juffen en meesters ontvangen de kinderen met een mooi verhaal.

Posted by Cbs Smitshoek on woensdag 7 oktober 2015

In het kader van de kinderboekenweek, vandaag (Woensdag 7 oktober 2015) kinderboekenmarkt op de Riederhof. Zowel nieuwe als tweedehands boeken!

Posted by Cbs Smitshoek on woensdag 7 oktober 2015

Einde van een mooie eerste dag van kinderboekenweek. Tijdens de kinderboekenweek met het thema ‘raar maar waar’ leren de…

Posted by Cbs Smitshoek on woensdag 7 oktober 2015

Tweemaster

CBS De Hoeksteen

Vanochtend hebben we als De Hoeksteen de Kinderboekenweek feestelijk geopend. Eerst met z’n allen dansen op Kinderen voor Kinderen en daarna een supergave goochelact van twee kinderen uit groep 8.

Vanochtend hebben we als De Hoeksteen de Kinderboekenweek feestelijk geopend. Eerst met z’n allen dansen op Kinderen…

Posted by CBS De Hoeksteen Barendrecht on woensdag 7 oktober 2015

Het Kompas

We zijn al goed aan het oefenen voor RAAR MAAR WAAR!

Posted by CBS Het Kompas Barendrecht on maandag 5 oktober 2015Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »