Wolken tegen een blauwe lucht met een zonnetje achter de wolken

BARENDRECHT – Ken jij de kracht van stilte? Veel mensen hebben het druk, zijn vaak gehaast en komen niet genoeg toe aan de voor hen belangrijke dingen. Jij wel?

Op 25 oktober vindt de vijfde editie van de Dag van de Stilte plaats. De Dag van de Stilte is een landelijke dag op niet commerciële basis met vele activiteiten die in het teken van Stilte staan. Het motto van de dag is: De stilte is universeel, zij is van niemand en voor ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging.

Stilte in Barendrecht

Om het lustrum op 25 oktober te vieren is in en rond Barendrecht een stilte-route georganiseerd. Tussen tien uur ‘s ochtends en acht uur ‘s avonds zijn er op verschillende plaatsen diverse activiteiten. De tijden sluiten dusdanig aan dat je, als je dat leuk vindt, ook aan twee of meer activiteiten na elkaar kunt deelnemen.

Programma

Het programma ziet er op dit moment als volgt uit:

  • 10.00 – 11.15 uur: Opstelling in Stilte (‘t LEC, Binnenlandse Baan 134)
  • 11.45 – 13.15 uur: Stilte start- en landingsbaan (steiger aan de Oude Maas rechts voor het Pannenkoekhuis, Achterzeedijk 9)
  • 13.45 – 15.00 uur: Jij & stilte, waar sta jij? (Yoga Studio Barendrecht, Middenbaan 105b)
  • 15.30 – 16.45 uur: Stilte geeft je toestemming om bij jezelf te zijn (Mindfulness)  (Yoga Studio Barendrecht, Middenbaan 105b)
  • 19.00 – 20.00 uur: Taizé-viering (Hervormde Dorpskerk Barendrecht, Dorpsstraat 146)

Kijk voor de exacte locaties en meer informatie op dagvandestilte.nl/zuid-holland. Aan de meeste activiteiten zijn geen vaste kosten verbonden, maar wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Meedoen

Mocht je zelf ook nog iets willen organiseren, dan kan dat natuurlijk ook. Laat de organisatie dit dan tijdig weten, dan zetten zij jouw activiteit er bij op de website.  Mail voor het aanmelden, vragen of meer informatie naar dagvandestilte.zh [@] gmail.comBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »