Voorlichting "Veilig Wonen" voor senioren centrum Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Donderdag 8 oktober 2015) hebben zo’n 70 senioren die woonachtig zijn in het centrum van Barendrecht een voorlichting bijgewoond over “Veilig Wonen”. Onderwerpen als brandveiligheid en babbeltrucs werden hierbij toegelicht door professionals: brandweer, politie en ambulancepersoneel.

Burgemeester Jan van Belzen heeft het initiatief genomen om samen met de politie, brandweer en ambulancezorg enkele bewonersbijeenkomsten Veilig Wonen te organiseren. De eerste bijeenkomst was vanmiddag (Donderdag 8 oktober 2015) in het gemeentehuis van Barendrecht. Inwoners uit de omgeving van 65 jaar en ouder waren uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Na een welkomstwoord van de burgemeester kregen aanwezigen presentaties over wat er nodig is om veilig te wonen. Dat gebeurde aan de hand van voorbeelden en praktische tips.

Eind vorig jaar liet de gemeente al weten veiligheidsacties te willen organiseren die gericht zijn op het voorlichten van senioren in Barendrecht.

Flyeractie

Gisteravond gingen medewerkers van de gemeente, raadsleden, vrijwilligers en de burgemeester op pad in de wijk rond het Middeldijkerplein. Tijdens deze flyeractie werden inwoners geinformeerd over zaken als woninginbraakpreventie, meld misdaad anoniem en Burgernet. Eind vorig jaar werd een soortgelijke actie rond het Middeldijkerplein gehouden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »