Feestelijke dag CBS Smitshoek: Sponsorloop en vernieuwd schoolplein

BARENDRECHT – Gisteren (Vrijdag 25 september 2015) (vrijdag 25 september) hebben de leerlingen van CBS Smitshoek zich van hun sportieve kant laten zien tijdens de sponsorloop. Het was een komen en gaan van klassen op de locatie Brandsma-akker. Alle ingrediënten voor een geslaagde dag waren aanwezig; de zon scheen en de ouderraad had het plein gezellig aangekleed met ballonnen en muziek.

Dit samen met de vrolijke peptalk van meester Jacco Schuijer en Jorrit Lange, maakte dat de dag niet meer stuk kon voor kinderen en toeschouwers. Wat een prestatie hebben de leerlingen weer neergezet.

Sponsorloop

De opbrengst van de sponsorloop gaat voor een deel naar de kinderen zelf. Op CBS Smitshoek wordt het belangrijk gevonden dat leerlingen zich in de volle breedte kunnen ontwikkelen. Een deel van bij elkaar gelopen geld zal gebruikt worden voor de uitbreiding van het kunst- en cultuur aanbod op school. Hierbij valt te denken aan workshops van ToBe, bezoek aan theatervoorstellingen, bezoek van een schrijver in de klas, onze zangmethode 1/2/3 zing.

Natuurlijk steunt de school ook een goed doel. Medewerkers van de school zetten zich al jaren, een aantal weken in hun zomervakantie, belangeloos in voor Roma- en weeskinderen in Roemenië. Afgelopen zomervakantie zijn Kim Olthof en Marilou Kwakernaak afgereisd naar Roemenië om daar aan de slag te gaan voor de stichting Care Foundation en kinderen een aantal onvergetelijke weken te bezorgen. Hun indrukwekkende verhaal maakt dat CBS Smitshoek deze stichting graag financieel wil steunen.

Opening schoolplein

Op de eerste schooldag werden de kinderen verrast met een totaal nieuw schoolplein op de locatie Brandsma-akker. In opdracht van de gemeente Barendrecht is in de zomervakantie hard gewerkt om dit nieuwe plein te realiseren. Al jaren had Smitshoek de wens om het schoolplein aan de Brandsma-akker aan te pakken en op te knappen.

Nadat een convenant ‘schoolpleinen’ was gesloten tussen de gemeente Barendrecht en de schoolbesturen, kreeg Smitshoek in december 2014 het prettige bericht van de gemeente Barendrecht dat de school op de planning stond om het plein opnieuw in te richten. In januari kwam de werkgroep voor het eerst bij elkaar en werden ideeën, wensen en (on)mogelijkheden geïnventariseerd. In de werkgroep zaten ook kinderen van de school, want van wie kun je beter advies krijgen over hoe een speelterrein er uit moet zien, dan van de gebruikers zelf.

Officiële opening

De officiële opening is verricht door wethouder meneer D. Vermaat. Hij gaf het startsein aan de kinderen om de ballontrossen los te knippen. CBS Smitshoek kijkt terug op een prettige samenwerking met de gemeente Barendrecht met als resultaat een prachtige speelvoorziening voor onze school en de buurt.

Dankzij de medewerking van aannemingsbedrijf Kraaijeveld (afzetting) konden de verkeersregelaars, zonder moeite, alle verkeersstromen in goede banen leiden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »