- Advertentie (?) -

Theater Het Kruispunt, Barendrecht

Een overzicht van komende voorstellingen, shows en films in Theater Het Kruispunt Barendrecht

di 23 jan, 20.15 uur -  Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten e.a. - Huisvrouwen Bestaan Niet do 25 jan, 20.15 uur - Rapalje  - Folk ’n Roll Journey vr 26 jan, 20.15 uur - Omar Sy, Alex Lutz e.a. - Dr. Knock za 27 jan, 14.00 uur - De Jong & Laros Beeldmakerij  - Taart voor Tijger (2+) za 27 jan, 20.15 uur - Macca - The Concert  - Celebrating the Music of Paul McCartney   di 30 jan, 20.15 uur - Kate Winslet, Justin Timberlake e.a. - Wonder Wheel do 01 feb, 20.15 uur - Jandino Asporaat - Keihard vr 02 feb, 20.15 uur - Veldhuis & Kemper - Geloof ons nou maar za 03 feb, 20.15 uur - Dutch Eagles - Fly Like an Eagle ma 05 feb, 20.15 uur -  - Loving Vincent di 06 feb, 19.30 uur - De Filmacteerschool - Cursus Filmacteren wo 07 feb, 14.30 uur -  - Coco (NL)

di 23 jan, 20.15 uur - Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten e.a. - Huisvrouwen Bestaan Niet

Deze voorstelling is uitverkocht. Wij kunnen u op de wachtrij plaatsen. Mail uw NAW-gegevens, het telefoonnummer waarop u te bereiken bent en het aantal kaarten naar service@theaterhetkruispunt.nl.
Het theatertafeltje bij Spruit eten & drinken kunt u nog wel reserveren via de bestelmodule.

In de komedie Huisvrouwen Bestaan Niet worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren. Gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling De Huisvrouwmonologen.

Gijsje is een jonge, ambitieuze controlfreak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist kwijt. Haar nieuwe ambitie: schoolpleinmoeder worden. Hun bohémienne moeder Loes heeft zich met te veel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze hun familiehuis verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje kan verdienen met een gouden idee voor een reclamecampagne kan hen uit de financiële problemen helpen. Hiervoor moet zij zich met haar aantrekkelijke collega Dominique verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’; een opdracht die meer teweegbrengt dan de drie dames ooit hadden gedacht.

Met een topcast: Jim Bakkum, Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten, Kay Greidanus, Leo Alkemade, Loes Luca, Waldemar Torenstra, Fred van Leer, Richard Kemper

Genre: Komedie
Kijkwijzer: 12+
Duur: 103 minuten (zonder pauze)

De pers over Huisvrouwen Bestaan Niet:
"Huisvrouwen bestaan niet is een verademende afwijking van de romkomblauwdruk." - De Volkskrant★★★

"Een prachtig podium voor Jelka van Houten, die met vrijwel al haar komische scènes soepel uit de voeten kan." - Algemeen Dagblad★★★

"Vermakelijke en chaotische blik op twee vrouwen in hun zoektocht naar de ideale huisvrouw." - Filmtotaal★★★

Word Filmvriend!
En ontvang €1,50 korting per film. Meer info

Filmhap en Theatertafeltje bij Spruit eten & drinken
Voorafgaand aan de filmvoorstelling serveert Spruit eten & drinken een lekkere, verrassende Filmhap. U heeft de keuze uit vis, vlees of vegetarisch. Geniet na met uw gezelschap aan een gereserveerd Theatertafeltje met daarop een borrel en heerlijke hapjes. U reserveert beide arrangementen gemakkelijk direct bij de reservering van uw kaartjes.

do 25 jan, 20.15 uur - Rapalje - Folk ’n Roll Journey

OP REIS MET RAPALJE.

Middeleeuwse kilts en wilde haren, daar herken je de eigenzinnige musici van Rapalje aan. De groep heeft een grote voorliefde voor de Keltische muziek en laat dat horen op instrumenten als fiddle, gitouki, mondharmonica, accordeon, tin-whistle en highland pipes.

Na de première van hun documentaire A folk ’n Roll journey in een uitverkochte Pathé bioscoop zetten de mannen van Rapalje dit om in een nieuwe theatershow vol anekdotes, hilariteit, muziek, dans en Folk ’n Roll.

Ondersteund door twee Ierse danseressen, knetterend vuur en ander spektakel brengt Rapalje wederom een geheel nieuwe show. Maak zelf mee wat er op reis met Rapalje gebeurd. David, Dieb, Maceal & William nemen u zingend en spelend mee op hun Folk ’n Roll Journey.

Prijzen € 21,50 /€ 20,-

3-gangen Theatermenu en Theatertafeltje bij SPRUIT eten en drinken
Het Theatertafeltje met na de voorstelling een gereserveerde tafel inclusief borrel en hapje en/of het 3-gangen Theatermenu reserveert u gemakkelijk direct via onze site klik hier

 

vr 26 jan, 20.15 uur - Omar Sy, Alex Lutz e.a. - Dr. Knock

Dr. Knock vertelt het verhaal van een gokker in de jaren 50 die zich voordoet als dokter om zo aan boord van een cruiseschip te komen en zijn schuldeisers te ontvluchten. Met Omar Sy (o.a. Intouchables).

Door op het schip goed naar mensen te luisteren weet hij zich te ontpoppen als iemand die er verstand van lijkt te hebben. Hij wint het vertrouwen van zijn ‘patiënten’ en dankzij de voldoening en warmte die hij van hen terugkrijgt besluit hij geneeskunde te gaan studeren. Enkele jaren later keert Knock met zijn diploma op zak terug naar Frankrijk en gaat hij in een klein dorpje grenzend aan de Zwitserse Alpen aan de slag als arts. De dorpelingen zijn argwanend naar hun nieuwe dokter maar langzaam wint hij het vertrouwen, tot zijn voormalige schuldeisers hem op het spoor komen en hem dreigen te ontmaskeren…

Genre: Komedie
Kijkwijzer: 6+
Duur: 114 minuten (zonder pauze)

Word Filmvriend!
En ontvang €1,50 korting per film. Meer info

Filmhap en Theatertafeltje bij Spruit eten & drinken
Voorafgaand aan de filmvoorstelling serveert Spruit eten & drinken een lekkere, verrassende Filmhap. U heeft de keuze uit vis, vlees of vegetarisch. Geniet na met uw gezelschap aan een gereserveerd Theatertafeltje met daarop een borrel en heerlijke hapjes. U reserveert beide arrangementen gemakkelijk direct bij de reservering van uw kaartjes.

za 27 jan, 14.00 uur - De Jong & Laros Beeldmakerij - Taart voor Tijger (2+)

De Bibliotheek AanZet organiseert in het kader van de Nationale Voorleesdagen de voorstelling Taart voor Tijger. 

Taart voor Tijger is een humoristische en smaakvolle voorstelling met een (s)taartje, speciaal gemaakt voor de Nationale Voorleesdagen 2018. De voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek van het jaar Ssst! De Tijger slaapt van Britta Teckentrup.

Tijger ligt lekker te slapen.
Als hij morgen wakker wordt is hij jarig!
Dan zijn er slingers, cadeautjes en natuurlijk een taart. Een taart? Ja, een taart!
Maar ......... o jee ........ we hebben nog geen taart.
Aan de slag! We vragen tijger's vrienden op hulp.
Maar sssst, we moeten wel stil zijn, want tijger slaapt ....

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 2 jaar en vindt plaats in de vergaderruimtes achter de bibliotheek.

Prijs € 5,- eenheidsprijs (voor zowel kinderen als volwassenen).

za 27 jan, 20.15 uur - Macca - The Concert - Celebrating the Music of Paul McCartney

UNIEKE ODE AAN POPHELD PAUL MCCARTNEY.

Bijna vijftig jaar aan muzikale hoogtepunten uit het leven van poplegende Paul McCartney passeert de revue in deze avondvullende theatershow. In de hoofdrol Emanuele Angeletti (bekend van de spraakmakende West End musical Let it be) en een ijzersterke cast van West End musicalsterren als John Brosnan en Luke Roberts.

Met authentieke kostuums uit de hoogtijdagen van McCartney en The Beatles. De eerste helft van de show is een authentieke remake van de legendarische concerttour Wings over the world uit 1975 en 1976. Het toneel, de kostuums, de sound, alle details kloppen. In het tweede deel van het concert worden de solohits van McCartney en favorieten uit het Beatles tijdperk afgestoft. Ervaar het drama van Live and let die, het pathos van No more lonely nights en de nostalgie van Band on the run. Beleef het muzikale leven van Paul McCartney in een tijdreis die voert van 2016 naar 1970.

Een unieke ode aan een popheld, door een meesterlijk artiest die zich tot in detail de kneepjes heeft eigen gemaakt waarmee McCartney zijn publiek bespeelde.

Emanuele Angeletti vertolkt het popfenomeen zo authentiek, dat het publiek zich in een concert met de echte McCartney waant. Hij leerde als rechtshandige zelfs linkshandig bass spelen om de popster zo natuurgetrouw mogelijk neer te zetten.

Prijzen € 26,50 /€ 25,-

3-gangen Theatermenu en Theatertafeltje bij SPRUIT eten en drinken
Het Theatertafeltje met na de voorstelling een gereserveerde tafel inclusief borrel en hapje en/of het 3-gangen Theatermenu reserveert u gemakkelijk direct via onze site klik hier

Op 25 januari is deze voorstelling ook te zien in Theater aan de Schie,  meer info klik hier.

di 30 jan, 20.15 uur - Kate Winslet, Justin Timberlake e.a. - Wonder Wheel

Wonder Wheel vertelt het verhaal van vier met elkaar verstrengelde levens te midden van de drukte in een pretpark op Coney Island, New York in de jaren ’50. Een nieuwe film van Woody Allen.

Ginny (Kate Winslet), een melancholische, nogal emotionele voormalig actrice, die inmiddels als serveerster in een visrestaurant werkt; Humpty (Jim Belushi), carrouselbediende en Ginny’s onbehouwen echtgenoot; Mickey (Justin Timberlake), een jonge en knappe badmeester die ervan droomt toneelschrijver te worden en Carolina (Juno Temple), de van Humpty vervreemde dochter die zich voor gangsters schuilhoudt in het appartement van haar vader. Wonder Wheel is poëtisch gefilmd door Vittorio Storaro en is een krachtig en dramatisch verhaal over passie, geweld en verraad.

Geregisseerd door Woody Allen.

Genre: Drama
Kijkwijzer: 6+
Duur: 101 minuten (zonder pauze)

De pers over Wonder Wheel:
"Melodrama misschien, maar mooi melodrama." - NRC★★★★

"Mooi script, voortreffelijk tijdsbeeld, prachtige vrouwelijke hoofdrol, fraai gefilmd. Wat valt er te klagen?" - Indebioscoop.com★★★★

"Controversieel of niet, Allen is terug." - Filmtotaal★★★★

Word Filmvriend!
En ontvang €1,50 korting per film. Meer info

Filmhap en Theatertafeltje bij Spruit eten & drinken
Voorafgaand aan de filmvoorstelling serveert Spruit eten & drinken een lekkere, verrassende Filmhap. U heeft de keuze uit vis, vlees of vegetarisch. Geniet na met uw gezelschap aan een gereserveerd Theatertafeltje met daarop een borrel en heerlijke hapjes. U reserveert beide arrangementen gemakkelijk direct bij de reservering van uw kaartjes.

do 01 feb, 20.15 uur - Jandino Asporaat - Keihard

HILARISCHE SHOW MET TYPETJES, STAND UP COMEDY, ZANG EN DANS.

Als er iemand in de showbusiness keihard gaat, dan is het Jandino wel. Deze man doet niet aan concessies als het om zijn carrière gaat. Bij hem is het simpel; je komt en je gaat. Daartussen moet je lachen, het liefst keihard! Precies dat gaat hij verzorgen in zijn 6e show. Hij brengt een hilarische show met typetjes, stand up comedy, zang en dans. Deze tour sluit hij spectaculair af in de Kuip. Heeft iemand dat ooit gedaan? Nee! Maar als iemand het kan, dan is het Jandino wel. Waarom? Hij gaat gewoon keihard!

Prijzen € 27,50 / € 26,-

3-gangen Theatermenu en Theatertafeltje bij SPRUIT eten en drinken
Het Theatertafeltje met na de voorstelling een gereserveerde tafel inclusief borrel en hapje en/of het 3-gangen Theatermenu reserveert u gemakkelijk direct via onze site klik hier

Deze voorstelling is op 2 maart ook in het Isala Theater te zien, meer info klik hier.

vr 02 feb, 20.15 uur - Veldhuis & Kemper - Geloof ons nou maar

Voor deze voorstelling zijn alleen nog losse plaatsen beschikbaar, deze zijn telefonisch (0180-615958) te bestellen met €5,- korting. Wilt u met 2 of meer mensen naast elkaar zitten? Dan kunnen wij u op de wachtrij plaatsen. Mail uw NAW-gegevens, het telefoonnummer waarop u te bereiken bent en het aantal kaarten naar service@theaterhetkruispunt.nl.
 

EEN KOMISCHE FRISSE BLIK OP GROTE EN KLEINE ZAKEN.

“Je moet niet alles geloven wat ze zeggen”. Zélf nadenken. Kritisch blijven. Allemaal zinvolle tips, maar het kost zoveel tijd. Zou het daarom niet heerlijk zijn als iemand anders de boel eens op een rijtje zet? Simpel, overzichtelijk, betrouwbaar. Zodat jij eindelijk weet wat echt is en wat niet. Wie je wel en wie je niet moet geloven. Waardoor je tijd overhoudt voor de dingen die het leven écht de moeite waard maken. Lachen bijvoorbeeld!

Veldhuis & Kemper namen een sabbatical van het duo, doken het leven in en kwamen met een frisse blik op de grote en kleine zaken weer bij elkaar. Eindelijk snappen ze het: in het uur van de waarheid zit er maar één ding op…

AD★★★★★
‘Dat de cabaretiers meer dan ooit zichzelf zijn, maakt deze voorstelling tot een van hun beste van de afgelopen vijftien jaar.’

NRC★★★
‘Veldhuis & Kemper op dreef in uptempo voorstelling’

DE VOLKSKRANT★★★
‘Het duo Veldhuis & Kemper is feller, hun verhaal zit knap in elkaar en er komen genoeg lekkere grappen voorbij.’

Prijzen € 25,50 / € 24,-

3-gangen Theatermenu en Theatertafeltje bij SPRUIT eten en drinken
Het Theatertafeltje met na de voorstelling een gereserveerde tafel inclusief borrel en hapje en/of het 3-gangen Theatermenu reserveert u gemakkelijk direct via onze site klik hier

Deze voorstelling staat op 8 december ook in het Isala Theater, meer info klik hier. Op 17 februari is deze voorstelling in Theater aan de Schie te zien, klik hier.

za 03 feb, 20.15 uur - Dutch Eagles - Fly Like an Eagle

DE ULTIEME VERTOLKERS VAN THE EAGLES.

Ruim 40 jaar na dato staat de authentieke muziek van de Eagles en hun tijdgenoten nog altijd recht overeind. De Dutch Eagles zijn inmiddels tot ver buiten onze grenzen de onbetwiste ultieme vertolkers van dit muziekgenre en het tijdperk. Met ruim 25 gitaren, 6 loepzuivere vocalen, prachtige verhalen en vooral heel veel plezier en overtuiging brengen zij deze tijdloze muziek al meer dan tien jaar schijnbaar moeiteloos tot leven.

Leo Blokhuis schreef al dat de Dutch Eagles live de 'echte' Eagles voorbijgaan. De Dutch Eagles zijn dan ook veel meer dan 'the next best thing', ze zijn de beste muzikale reisgids die u zich kunt wensen. Laat u meeslepen in een avond met superieure songs, meesterlijke samenzang en virtuoze muzikaliteit door de beste live band van Nederland.

Grote hits, minder bekende pareltjes en bijzondere verrassingen, met weergaloze precisie, exact klinkend zoals u gewend bent en springlevend gebracht. De Dutch Eagles slaan hun vleugels weer wat verder uit. Take a seat, and come fly like an Eagle...

Prijzen € 25,50 / € 24,-

3-gangen Theatermenu en Theatertafeltje bij SPRUIT eten en drinken

Het Theatertafeltje met na de voorstelling een gereserveerde tafel inclusief borrel en hapje en/of het 3-gangen Theatermenu reserveert u gemakkelijk direct via onze site klik hier

Op 9 december is deze voorstelling ook in het Isala Theater te zien, meer info klik hier.
 

ma 05 feb, 20.15 uur - - Loving Vincent

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.
De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (The Queen) en Saoirse Ronan (Brooklyn).

Genre: Animatie
Kijkwijzer: 9+
Duur: 95 minuten (zonder pauze)

De pers over Loving Vincent:
"Dit spektakelstuk gebaseerd op het werk van Vincent van Gogh was een helse productieklus, maar het resultaat is verbluffend." - Filmtotaal★★★★★

"Los van het fantastische concept, wat onwijs goed is geslaagd, is het verhaal zeker ook interessant." - Defilmrecensent.nl★★★★★

"Loving Vincent is onderhoudend, informatief, en erg mooi." - Cinema.nl★★★★

"De beeldenpracht is geheel in de stijl van de meester. En dat maakt alles goed." - Algemeen Dagblad★★★★

Word Filmvriend!
En ontvang €1,50 korting per film. Meer info

Filmhap en Theatertafeltje bij Spruit eten & drinken
Voorafgaand aan de filmvoorstelling serveert Spruit eten & drinken een lekkere, verrassende Filmhap. U heeft de keuze uit vis, vlees of vegetarisch. Geniet na met uw gezelschap aan een gereserveerd Theatertafeltje met daarop een borrel en heerlijke hapjes. U reserveert beide arrangementen gemakkelijk direct bij de reservering van uw kaartjes.

di 06 feb, 19.30 uur - De Filmacteerschool - Cursus Filmacteren

Theater het Kruispunt biedt i.s.m. De Filmacteerschool een cursus filmacteren aan.

Leer alles over filmacteren
Filmacteren vraagt om andere kwaliteiten dan theateracteren. De camera is immers het publiek dat vlak voor je zit en daar pas je je spel op aan. Voor een filmacteur is het vooral belangrijk een rol geloofwaardig neer te zetten. Of het nu een speelfilm is, soap of bijvoorbeeld een docudrama, het belangrijkste is dat het niet alleen echt lijkt maar ook echt is. Hiervoor krijg je in de lessen een aantal handvatten aangereikt.

Onderwerpen die aan bod komen:

• Spelen van emoties vanuit inleving (o.a. The Method) en vanuit fysiek
• Herhaalbaar maken van tekst en spel
• Werken met continuïteit: Is je glas niet opeens halfvol en beweeg je steeds hetzelfde bij de volgende takes?
• Spelen met verschillende kaders en camerastandpunten
• Show don’t tell: Iets geloofwaardig spelen zonder tekst
• Het ontwikkelen van een personage
• Wat is jouw kracht als acteur en hoe zet je die in

Tijdens de lessen nemen we scènes op die we met elkaar terugkijken en bespreken. Ook krijg je (gemonteerde) opnames via WeTransfer opgestuurd. De laatste lessen werken we aan filmscènes die we op een filmset in Het Kruispunt opnemen. De première is in Theater het Kruispunt, met bubbels en rode loper.

Door wie:
De cursus wordt gegeven door de Barendrechtse filmmakers Danny Bliek en Yvonne van der Haven. Vorig jaar wonnen zij het 48HourFilmProject Eindhoven en is hun korte film vertoond op FILMAPALOOZA in Seattle. Zij hebben ruime ervaring in het trainen en begeleiden van filmacteurs. Het groepsproces en vertrouwen in elkaar zijn in de lessen de basis.

Voor wie:
Deze cursus is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar met een interesse in filmacteren.  Zowel beginners, als oud cursisten van Danny Bliek en Yvonne van der Haven, zijn van harte welkom om deel te nemen. 

Data:
Di. 06-02-2018
Di. 13-02-2018
Di. 20-02-2018 (inclusief filmbezoek aan de film Breathe)
Di. 06-03-2018
Di. 13-03-2018
Di. 20-03-2018
Di. 27-03-2018
Di. 03-04-2018
Di. 10-04-2018
Di. 17-04-2018

Tijd: 19:30-22:00

Locatie: Theater het Kruispunt

Kosten: € 395,-
NB de cursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen, minimaal 6 personen. Er is plek voor maximaal 10 personen.

Meer over Danny Bliek en Yvonne van der Haven

Danny Bliek volgde de opleiding Theater en nieuwe media en was filmer bij o.a. de Rockacademie, de Dansacademie, Het Scapino Ballet, het RO theater, Het Klokhuis en MTV. Als programmamaker en regisseur maakt hij al ruim 20 jaar kindertelevisie voor het Sophia kinderziekenhuis en is hij de bedenker van de speelfilms Het Geheim van Sophia.

Yvonne van der Haven volgde haar opleiding aan de Theaterschool Amsterdam. Zij schrijft scenario’s en regisseert. In haar regie is het uitgangspunt altijd de kwaliteit van de spelers. Daarbij daagt ze spelers uit het onderste uit de kan te halen en zichzelf te laten zien. Ze heeft inmiddels tientallen korte films gemaakt en doet de regie bij het Geheim van Sophia.

In de films die ze maken zoeken ze vooral naar sfeer, authenticiteit, zeggingskracht van het beeld, geloofwaardigheid van de speler en het verhaal achter het personage: ‘Show, don’t tell’ en ‘Less is more’. En dat allemaal om dat ene magische moment vast te kunnen leggen, om ‘Bliksem in glas te kunnen vangen’.

 

wo 07 feb, 14.30 uur - - Coco (NL)

Disney • Pixar’s Coco is één groot muzikaal en kleurrijk spektakel, dat families uit alle generaties met elkaar verbindt. Ga samen met Miguel en zijn hond Dante op een onvergetelijk avontuur naar een wereld vol knotsgekke buitenbeentjes. 

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken. Geregisseerd door Lee Unkrich (Toy Story 3), mede geregisseerd door Adrian Molina (story artist Monsters University) en geproduceerd door Darla K. Anderson (Toy Story 3).

Voor de vertoning van Coco zit de korte film 'Olaf’s Frozen Adventure’. 

Met stemmen van: Wiebe Pier Cnossen, Thijs Overpelt, Ilse Warringa, Ara Alici, Marloes van der Heuvel, Klaas van Kruistem en Saskia Weerstand.

Genre: Animatie, komedie, avontuur, familiefilm
Kijkwijzer: 6+
Duur: 126 minuten (met pauze)

Nederlands gesproken

De pers over Coco:
"Coco is niet alleen een visueel, maar ook een verhaaltechnisch spektakel." - Defilmrecensent.nl★★★★★

"Tussen alle seques die Pixar de laatste jaren uitbrengt, is Coco een fijne frisse wind." - Cinemagazine★★★★★

"Een liefdevolle en emotionele dieptebom die in Coco haarzuiver doel treft." - De Telegraaf★★★★

Word Filmvriend!
En ontvang €1,50 korting per film. Meer info

Pannenkoeken versieren, popcorn & fris en Theatertafeltje bij Spruit eten & drinken
Een middagje film is niet compleet zonder popcorn en frisdrank. Voor de film trek? Begin dan de dag gezellig met een heerlijk zelfversierde pannenkoek! Of geniet na met uw gezelschap aan een gereserveerd Theatertafeltje met daarop een borrel en heerlijke hapjes. Beide arrangementen reserveert u gemakkelijk direct bij de reservering van uw kaartjes. Het popcorn & fris arrangement bestelt u op de middag zelf aan de bar van Spruit eten & drinken.

wo 07 feb, 20.15 uur - Jamie Dornan, Dakota Johnson e.a. - Fifty Shades Freed (ladiesnight)

Let op! Er zijn nog enkele plaatsen slechts telefonisch te reserveren. Bel dus nu snel naar 0180-615958 voor de laatste plaatsen.

Verzamel je vriendinnen voor de landelijke voorpremière tijdens deze gezellige ladiesnight! Met welkomstdrankje, goedgevulde goodiebag en DJ. 

Jamie Dornan en Dakota Johnson zijn terug als Christian Grey en Anastasia Steele in Fifty Shades Freed, gebaseerd op het derde boek (Vijftig Tinten Vrij) van de bestselling boekenreeks van E.L. James. 

Het nieuwste deel gaat verder waar de succesvolle films uit 2015 en 2017 ophielden. De cast bestaat verder uit o.a. Eric Johnson, Eloise Mumford, Rita Ora, Luke Grimes, Victor Rasuk, Max Martini, Callum Keith Rennie, Bruce Altman, Arielle Kebbel, Robinne Lee, Brant Daugherty, Kim Basinger en Marcia Gay Harden. De “Fifty Shades” boeken zijn in 52 verschillende talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan 90 miljoen boeken verkocht. In Nederland zijn er meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Het is één van de best verkochte boekenreeksen ooit. Fifty Shades Freed is net als Fifty Shades Darker geregisseerd door James Foley (Fear, House of Cards) en geproduceerd door Michael De Luca, Dana Brunetti, Marcus Viscidi, en de schrijfster van de boeken, E.L. James. Het scenario is geschreven door Niall Leonard. 

De ticketprijs is inclusief welkomstdrankje én goedgevulde goodiebag.

Genre: Drama
Kijkwijzer: Nog niet bekend
Duur: Nog niet bekend

Word Filmvriend!
En ontvang €1,50 korting per film. Meer info
I.v.m. de ladiesnight/voorprèmiere van deze film is de filmprijs bij deze film niet van toepassing.

Filmhap en Theatertafeltje bij Spruit eten & drinken
Voorafgaand aan de filmvoorstelling serveert Spruit eten & drinken een lekkere, verrassende Filmhap. U heeft de keuze uit vis, vlees of vegetarisch. Geniet na met uw gezelschap aan een gereserveerd Theatertafeltje met daarop een borrel en heerlijke hapjes. U reserveert beide arrangementen gemakkelijk direct bij de reservering van uw kaartjes.

do 08 feb, 20.15 uur - Marc-Marie Huijbregts - GETEKEND

Voor deze voorstelling zijn alleen nog losse plaatsen beschikbaar.
Wilt u met 2 of meer mensen naast elkaar zitten? Dan kunnen wij u op de wachtrij plaatsen. Mail uw NAW-gegevens, het telefoonnummer waarop u te bereiken bent en het aantal kaarten naar service@theaterhetkruispunt.nl.

ONWEERSTAANBAAR, AANSTEKELIJK EN VILEIN.

Marc-Marie staat sinds jaren weer met een soloprogramma in Theater het Kruispunt. Het lijkt of Marc-Marie voor dit programma put uit een eindeloze bron van materiaal, hij gebruikt alles wat hij meemaakt om er iets scherps of grappigs over te zeggen. U wordt meegevoerd, en bent als was in zijn handen.

De verhalen worden losjes ingeleid door ‘kopjes’, of aparte stukjes, die gaan over dingen die hij zou willen veranderen aan zichzelf. Dat begint allemaal vrij onschuldig, maar gaandeweg wordt het pijnlijk, totdat, via die omweg, uit de verzameling puntige anekdotes een bittere conclusie groeit.

De prachtig gezongen nummers ondersteunen die diepere laag in de voorstelling. Wat doe je als je liever iemand anders was geweest, en als degene in wier ogen jij geliefd was, er niet meer is? Je zoekt troost bij een geliefde, maar hoe pijnlijk is het om te beseffen dat jij die ander nodig hebt om van jou te houden, omdat je niet van jezelf kunt houden?

GETEKEND is een diepzinnig, persoonlijk programma dat drijft op emotie. Gelukkig is Marc-Marie in zijn verhalen zó grappig, en plaatst hij zich op zo’n unieke manier buiten de wereld die hem amuseert, dat je ook wel snapt hoe hij zich staande houdt.

De pers over GETEKEND:
“Huijbregts is een heerlijke verteller voor wie houdt van zijn spreekstijl met onafgemaakte zinnen, zijpaadjes en verrassende wendingen. (…) GETEKEND zit vol wonderbaarlijke observaties en gebeurtenissen die de cabaretier allemaal smakelijk verwoordt." – De Telegraaf

"Niemand durft zich op het podium zó kwetsbaar op te stellen als Marc-Marie Huijbregts.... Gezond kan die enorme overgave niet zijn, betoverend is het wel." – Het Parool

Prijzen € 26,50 / € 25,-

3-gangen Theatermenu en Theatertafeltje bij SPRUIT eten en drinken
Het Theatertafeltje met na de voorstelling een gereserveerde tafel inclusief borrel en hapje en/of het 3-gangen Theatermenu reserveert u gemakkelijk direct via onze site klik hier

Deze voorstelling is op 14 april ook in het Isala Theater te zien, meer info klik hier.

vr 09 feb, 20.15 uur - Lone van Roosendaal, Tony Neef e.a - Koopavond (try-out)

NB. Deze voorstelling is geannuleerd. Bezoekers ontvangen schriftelijk bericht.

EEN BRUTALE MUSICAL COMEDY.

De Bijenkorf Klantenservice-balie. Als degelijke huisvader Philip Mosgaard een krappe broek komt omruilen, treft hij echter een losse vrouw: zijn ex Stella. Wanneer de twee herinneringen ophalen aan hun onstuimige liefde, zet dat opnieuw hun leven volledig op zijn kop. Al gauw wordt de Bijenkorf een emotionele boksring waar verwisselde tassen, een gejatte afwasborstel, ongewenste lingerie, ontfutselde klantgegevens, Seresta, SuperSkunk en Maria Callas live in La Scala hardere klappen uitdelen dan welke prijsvechter ook. Oud zeer slaat nieuwe wonden en Philip, zijn vrouw Mary-Ann, Stella, haar minnaar Louis en zelfs baliemedewerker Jacob moeten al hun zekerheden in de uitverkoop gooien om deze dwaze dagen zien te overleven…

Koopavond: een brutale musical comedy over kijken wat je raakt, kiezen wat je hebt, kopen wat je mist en ruilen zonder bon.

Met: Lone van Roosendaal, Stijn Westenend, Tony Neef, Anne-Marie Jung en Jeremy Baker.

Prijzen € 27,50 / € 26,-

3-gangen Theatermenu en Theatertafeltje bij SPRUIT eten en drinken
Het Theatertafeltje met na de voorstelling een gereserveerde tafel inclusief borrel en hapje en/of het 3-gangen Theatermenu reserveert u gemakkelijk direct via onze site klik hier

Deze voorstelling is op 27 maart ook in het Isala Theater te zien, meer info klik hier.


 

vr 09 feb, 20.15 uur - - Human Flow

De documentaire laat zowel de onthutsende omvang van de vluchtelingencrisis als de diepgaande persoonlijke verhalen van mensen die er middenin zitten zien.

Meer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld worden door hongersnood, klimaatverandering en oorlog gedwongen huis en haard te verlaten in de grootste menselijke migratie sinds de Tweede Wereldoorlog.

Human Flow geeft, onder leiding van internationaal gerenommeerde kunstenaar Ai Weiwei, een krachtig visueel beeld van deze enorme menselijke migratie. De documentaire laat zowel de onthutsende omvang van de vluchtelingencrisis als de diepgaande persoonlijke verhalen van mensen die er middenin zitten zien. Gedurende een bewogen jaar worden vluchtelingen in 23 landen over de hele wereld gevolgd, waaronder Afghanistan, Bangladesh, Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Irak, Israel, Italië, Kenia, Mexico en Turkije. Human Flow is getuige van hun wanhopige zoektocht naar veiligheid, onderdak en rechtvaardigheid: van vluchtelingenkampen en levensgevaarlijke oceaanovergangen tot gesloten grensovergangen; van ontwrichting en ontnuchtering naar moed, uithoudingsvermogen en aanpassingsvermogen; van het leven dat ze achterlieten naar een onbekende toekomst.

Deze documentaire komt in een tijd waarin tolerantie, medeleven en vertrouwen meer dan ooit nodig zijn. Human Flow stelt een van de vragen die deze eeuw zullen definiëren: zal ​​onze wereldwijde samenleving bestaan ​​uit angst, isolatie en eigenbelang of kiezen we voor een weg van openheid, vrijheid en respect voor de mensheid?

Genre: Documentaire
Kijkwijzer: 12+
Duur: 140 minuten (met pauze)

De pers over Human Flow:
"Vooral de oogstrelende overzichtsshots vanuit de lucht die de mensenstromen in kaart brengen zijn fantastisch." - Algemeen Dagblad★★★★

"Weiweis film toont nieuwe inzichten en ongekende persoonlijke en intieme ontmoetingen met hen die volledig ontheemd zijn en weinig goede vooruitzichten kunnen koesteren." - Filmvandaag.nl★★★★

Word Filmvriend!
En ontvang €1,50 korting per film. Meer info

Filmhap en Theatertafeltje bij Spruit eten & drinken
Voorafgaand aan de filmvoorstelling serveert Spruit eten & drinken een lekkere, verrassende Filmhap. U heeft de keuze uit vis, vlees of vegetarisch. Geniet na met uw gezelschap aan een gereserveerd Theatertafeltje met daarop een borrel en heerlijke hapjes. U reserveert beide arrangementen gemakkelijk direct bij de reservering van uw kaartjes.

za 10 feb, 20.15 uur - - PRINCE TRIBUTE BAND

STOMEND EN FUNKY.

De PRINCE TRIBUTE BAND is stomend, funky en van een ongelofelijk hoog muzikaal niveau! Stilzitten is onmogelijk. Swing mee met nummers als Kiss, Controversy, 19990 en Cream. Alle hits komen voorbij.

De band is spontaan ontstaan. De dood van Prince in april 2016 kwam als een grote schok. Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. De muzikale klik tussen hen bleek magisch en het gerucht dat er een geweldige PRINCE TRIBUTE BAND was ontstaan, ging als een lopend vuurtje. In korte tijd werden veel optredens geboekt.

De line-up bestaat uit drie vocalisten. Rasmuzikant, singer-songwriter en performer pur sang David Dam deed met succes mee aan The Voice of Holland 2014. Kris Rietveld die met een 9,5 afstudeerde aan het Utrechts conservatorium is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Singer-songwriter Jessy Hay studeerde cum laude af als gitarist en speelt onder meer in Wicked Jazz Sounds en Big Black & Beautiful. De ritmesectie bestaat uit bassist Nick Kamphuis (Charl Delemarre, Jamento)en drummer Willem van der Krabben (Melphi, Noam Vazana en Tim Akkerman). De enige vrouw in de band is saxofoniste en componiste Kika Sprangers, een van de grootste jazztalenten in Nederland. Sprangers werd in 2015-2016 geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het NJJO, ook wel het Jong Oranje van de jazz genoemd.

Prijzen € 22,50 / € 21,-

3-gangen Theatermenu en Theatertafeltje bij SPRUIT eten en drinken
Het Theatertafeltje met na de voorstelling een gereserveerde tafel inclusief borrel en hapje en/of het 3-gangen Theatermenu reserveert u gemakkelijk direct via onze site klik hier

Op 22 april is deze voorstelling ook in Theater aan de Schie te zien, meer info klik hier.

 

wo 14 feb, 20.15 uur - Plien van Bennekom, Carly Wijs e.a. - Gek van Geluk

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena's buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel laat de waarheid uitkomen.

Genre: Romantiek, komedie
Kijkwijzer: 12+
Duur: 106 minuten (zonder pauze)

De pers over Gek van Geluk:
"Gek van Geluk is verrassender en grappiger dan veel van zijn eerdere films." - De Telegraaf★★★★

Word Filmvriend!
En ontvang €1,50 korting per film. Meer info

Filmhap en Theatertafeltje bij Spruit eten & drinken
Voorafgaand aan de filmvoorstelling serveert Spruit eten & drinken een lekkere, verrassende Filmhap. U heeft de keuze uit vis, vlees of vegetarisch. Geniet na met uw gezelschap aan een gereserveerd Theatertafeltje met daarop een borrel en heerlijke hapjes. U reserveert beide arrangementen gemakkelijk direct bij de reservering van uw kaartjes.

do 15 feb, 20.15 uur - Gare du Nord - Gare du Nord - A Decade Of Sex 'n' Jazz: 10 Years Celebration

HET ULTIEME FEEST VOOR DE FANS.

Het is tien jaar geleden dat Gare du Nord met 'Sex 'n' Jazz' het best verkochte Nederlandse jazzalbum maakte. Oprichters Barend Fransen en Ferdi Lancee hielden er een contract met het wereldbefaamde Blue Note- label en een drievoudig platina plaat aan over.

Het album maakte van Gare du Nord een high energy live band die al tien jaar onafgebroken op de podia staat. Hits als 'Beautiful Day', 'You're My Medicine' en 'Marvin & Miles' vormen de ruggegraat van de show maar voor dit speciale jubileum komen ook de songs die de band opnam met Paul Carrack en Chet Baker voor het eerst aan bod. En uiteraard ontbreekt het monumentale 'We Still grow' niet. Wie de band nog eenmaal met Sex 'n' Jazz live in het theater wil zien zal deze show niet willen missen.


Prijzen € 27,50 / € 26,-


3-gangen Theatermenu en Theatertafeltje bij SPRUIT eten en drinken
Het Theatertafeltje met na de voorstelling een gereserveerde tafel inclusief borrel en hapje en/of het 3-gangen Theatermenu reserveert u gemakkelijk direct via onze site klik hier

Op 7 april is deze voorstelling ook in Theater aan de Schie te zien, meer info klik hier.

za 17 feb, 20.15 uur - Syb van der Ploeg e.a. - The Best of Britain – The 4th!

Voor deze voorstelling zijn alleen nog losse plaatsen beschikbaar. Wilt u met 2 of meer mensen naast elkaar zitten? Dan kunnen wij u op de wachtrij plaatsen. Mail uw NAW-gegevens, het telefoonnummer waarop u te bereiken bent en het aantal kaarten naar service@theaterhetkruispunt.nl.

DE BESTE ARTIESTEN, MUSICI EN TOP 2000 HITS.

Met een compleet nieuw programma met de allergrootste hits van Engelse bodem zet The Best of Britain wederom een avondvullend muziekspektakel op de planken. Van The Beatles tot Coldplay en zo’n beetje alles daar tussenin passeert de revue. Een feest van herkenning!

Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Maarten Peters en Brenda van Aarsen zijn de vocalisten én samen met vijf topmuzikanten waaronder multi-artiesten Hubert Heeringa brengen zij een avondvullende show vol nostalgie maar ook met een aantal wat meer recente wereldhits.

De combinatie van topartiesten, die vele wereldhits én supermuzikanten maakt het tot een ongekende sfeer en echt The Best of Britain!

Prijzen € 26,50 / € 25,-

3-gangen Theatermenu en Theatertafeltje bij SPRUIT eten en drinken
Het Theatertafeltje met na de voorstelling een gereserveerde tafel inclusief borrel en hapje en/of het 3-gangen Theatermenu reserveert u gemakkelijk direct via onze site klik hier

- Advertentie (?) -