Brandweer Barendrecht neemt eerste nieuwe tankautospuit in gebruik

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen week hebben de vrijwilligers van brandweer Barendrecht de nieuwe tankautospuit in gebruik genomen. Dit is de meest bekende vorm van ‘de brandweerauto’ die je ziet bij de diverse meldingen in Barendrecht.

In juli van dit jaar kregen de eerste kazernes in de regio Rotterdam Rijnmond de sleutels van het nieuwe voertuig. Barendrecht krijgt voor het eind van dit jaar nog een tweede nieuwe voertuig.

Brandweer Barendrecht

Op de kazerne van de brandweer Barendrecht aan de 2e Barendrechtseweg staan twee tankautospuiten: afgekort de TS45.1 en de TS45.2. De TS45.2 is afgelopen week vervangen door een nieuw model tankautospuit. Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond: “In de nieuwe voertuigen zitten veel nieuwe technische snufjes en het meest moderne redgereedschap om het brandweerwerk in de gemeenten professioneel te kunnen uitvoeren.

Het nieuwe voertuig heeft een bluswatervoorraad van 2.000 liter en kan vanzelfsprekend ook via open water of een brandkraan water geven. Tevens is het voertuig voorzien van een geïntegreerde tank met een schuimvormend middel, zodat waar nodig ook met schuim geblust kan worden. De eerste echte uitruk voor het nieuwe voertuig moet nog komen. (Update: Om 15:50 kwam de eerste spoedmelding)

TS45.1

Brandweer Barendrecht laat weten dat de TS45.1, die vaak als eerste uitrukt bij de meeste meldingen, in november zal worden vervangen door het nieuwe type voertuig. De afgelopen week is de nieuwe TS45.2 al uitgebreid getest. Dit is uiteraard nodig omdat er tijdens een noodgeval snel gehandeld moet worden. Het is dus van belang om de bepakking van het voertuig goed te kennen en te controleren of alles werkt:

Kazerne Barendrecht

Op de kazerne in Barendrecht staan tevens twee regio-voertuigen. De verbindings- en commandovoertuigen worden ingezet bij grote incidenten in onze regio. Dit zijn geen blusvoertuigen, maar eigenlijk kantoren op wielen waarin crisisoverleg en communicatie kan plaatsvinden op de plaats van het incident. Deze voertuigen werden begin 2013 al vervangen door nieuwe exemplaren.

Video

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »