Sportgala Barendrecht 2013

BARENDRECHT – Op maandag 16 februari 2015 vindt de 38e editie van het Sportgala plaats. Dit is het moment waarop onze sporters en zeker ook de sportvrijwilligers en -bestuurders in het zonnetje worden gezet. Het Sportgala begint om 20:00 uur in Theater het Kruispunt, maar u bent vanaf 19:30 uur van harte welkom.

De nominaties zijn tot stand gekomen op basis van voordrachten door verenigingen en inwoners. De prijzen worden deze avond onder andere uitgereikt door vertegenwoordigers van het college van burgemeester en wethouders, waaronder wethouder Lennart van der Linden (sport).

De genomineerden voor het 38e Sportgala Barendrecht zijn…

Sportvrouw

Genomineerden in de categorie sportvrouw:

 • Nisrine Masrhalmi (CAV Energie): Nederlands Kampioen Indoor 1500 meter, Nederlands Kampioen outdoor 800 en 1500 meter, Nederlands Kampioen 4×400 en 4×800 estafette. Niveau: junioren.
 • Zera Butter (CBV Binnenland): MVP (Most Valuabel Player Final Four) van het seizoen 2013-2014, uitverkiezing in het All Star Team seizoen 2013-2014, topscorer eredivisie seizoen 2013-2014
 • Aukje van Belkum (ZVL/BAM); (Winnaar Super Cup seizoen 13-14, winnaar beker seizoen 13-14, Nederlands Kampioen seizoen 13-14.

Sportman

Genomineerden in de categorie sportman:

 • Romario Soekander: Nederlands kampioen Poomsae heren 18-23 jaar (taekwondo) en behaalde de semifinale van het WK in Mexico
 • Nigel Melker: Kampioen FA1 van Acceleration (Formula Acceleration 1)
 • Anwar El Ghazi: Speler van Ajax 1

Sportploeg

Genomineerden in de categorie sportploeg:

Sportbestuurder

Genomineerde in de categorie sportbestuurder:

 • Leo van den Adel (CBV Binneland): Leo besteedt iedere avond, iedere vrije middag en ieder weekend aan het organiseren van taken rondom de topsportteams (m.n. Dames 1) van CBV Binnenland. Dat is ongeveer 20 uur per week naast zijn baan.

Sportvrijwilliger

Genomineerden in de categorie sportvrijwilliger:

 • Jan Kooiman (BVV Barendrecht):

Jan is iemand die met iedereen kan werken. Bijzonder is dat Jan nooit om hulp vraagt. Momenteel doet hij alles rondom de kantine van BVV Barendrecht. Hij heeft in het verleden verschillende functies gehad van trainer tot voorzitter van de jeugd.

 • Maarten Booij (ZPB):

Maarten heeft ruim 29 jaar als KNZB-official gefungeerd bij zo’n 500 zwemwedstrijden en is eind dit jaar afgetreden. ZPB: “Vrijwilliger van het jaar zou de ultieme beloning zijn voor Maarten op wie we altijd konden rekenen. Zelfs als we officials te kort hadden, konden we Maarten een dag van te voren bellen en stond ‘ie positief en enthousiast als altijd weer langs de badrand.”

Naast zijn officialfunctie was Maarten ook actief betrokken bij ZPB. Van foto’s maken bij wedstrijden tot bardiensten draaien. Ook na het neerleggen van zijn officialfunctie is Maarten actief gebleven in de club.

 • Ineke Westerhof (CAV Energie):

Ineke vervuld vele taken binnen de vereniging. Ze is het aanspreekpunt voor de nieuwe leden, ze verzorgd de clubkleding, ze is op wedstrijd dagen aanwezig als scheidsrechter, jurylid of andere werkzaamheden die moeten gebeuren.

Toen haar kinderen lid werden is ze als ouder aan deze taken begonnen, nu haar kinderen geen lid meer zijn is ze nog steeds werkzaam in al deze functies. Ook vervuld zei bardiensten en zoekt nieuwe vrijwilligers tijdens de trainingsavonden.

Seniorensporter

Genomineerden in de categorie seniorensporter:

 • Antie van der Bom (roeivereniging Barendrecht)
 • Afra Gouman (roeivereniging Barendrecht);
 • Christine Beukema (ZPB): Meervoudig Nederlands kampioen op de 200m vrij, 400m vrij en  800m vrij. In juni deed ze dit nog eens over op het Open Nederlands Master Kampioenschap lange baan en werd Nederlands kampioen op de 200m en 400m vrij.

Meest veelbelovende sportploeg

De genomineerde sportploegen:

 • GV Barendrecht Demo 2:

De meiden van demo 2 (tussen de 13 en 16 jaar oud) gaan als een speer, waar zij enkele jaren geleden nog vaak eindigden aan de bovenkant van de middenmoot bij wedstrijden, namen zij twee jaar geleden op het Nederlands Kampioenschap de derde prijs mee naar huis. Dat smaakte naar meer, dus hebben de meiden afgelopen seizoen alles op alles gezet om hun dansen te perfectioneren… en niet zonder resultaat! Tijdens het laatste NK jazzdance in Ahoy mochten de meiden het podium betreden om de eerste prijs in ontvangt te nemen! Een topprestatie! Zeker gezien de grote hoeveelheid aan tegenstanders, zij lieten ruim 40 ploegen achter zich.

 • CAV Energie Meisjes estafetteploeg (nationaal Junioren): Nederlands Kampioenschap estafette 4×800 en 4×400 meter
 • ZPB meisjes onder 17:

Dit team is onder leiding van de coaches Jakline de Bruijn en Erwin Fokke kampioen geworden van de Regio West competitie met 9 punten voorsprong op naast concurrent ZVL uit Leiden en 12 punten voorsprong op Widex GZC Donk uit Gouda. Op het Nederlands Kampioenschap dat in het eigen Inge de Bruijn Sportfondsenbad werd georganiseerd wist ZPB net niet door te dringen tot de finale poule, maar hebben een puike prestatie neergezet. Een aantal meiden traint nu dan ook mee bij de Damesselectie.

Meest veelbelovende sporter

De genomineerde sporters:

 • Romy Hijnen (Oosterbaan Gym Rotterdam):

Europees Kampioen Kickboksen in de categorie ‘meisjes onder de 16 jaar’

 • Shurianty Mathilde (CAV Energie):

Veelzijdig en momenteel snelste atlete op de 800 meter in haar leeftijdsklasse. Snelste tijd ooit C1 junioren in Nederland. Zit in het team dat Nederlands Kampioenschap estafette 4×800 en 4×400 meter is geworden.

 • Nienke Timmer (CAV Energie):

Sprint 100 en sprint 200 meter: Nadat in maart dit jaar bleek dat haar spasticiteit in haar benen door hersenbeschadiging te weinig was om uit te mogen komen in de Wheeler. Heeft ze zich op het sprinten gestort. En dat het raar kan lopen zie je aan haar resultaten. Ze is record houder op zowel de 100 en 200 meter en staat nu 10 en 11e op de wereldranglijst van de ipc in de klasse t35. Nu op naar de limieten voor het WK in Dubai en Paralympische spelen. Ze is vanaf haar geboorte een vechter en dat laat ze nu ook zien.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »