Basketbaldames Binnenland 1 gehuldigd in gemeentehuis Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De basketbaldames van de CBV Binnenland 1 zijn vanavond (Donderdag 8 mei 2014) gehuldigd in het gemeentehuis van Barendrecht. Ondanks het erg slechte weer werd het een feestje en ging een droom in vervulling: een heuse bordesscène voor de landskampioenen van Binnenland/Rotterdam.

Landskampioen

De vrouwen van Binnenland/Rotterdam zijn voor het eerst in de historie Kampioen van Nederland geworden. In een volgepakt Indoor Centrum Landsmeer won de ploeg van coach Joost van Rangelrooy afgelopen zaterdag 3 mei de vijfde wedstrijd met 59-74 van Loon Lions, waardoor de eindstand in de best-of-seven serie op 4-1 werd bepaald.

Het landskampioenschap is een bekroning van een prachtig seizoen waarin Binnenland/Rotterdam met bijna alle prijzen aan de haal ging, want ook de Nationale Beker en de Final Four werden al gewonnen. Met het behalen van deze drie prijzen in één seizoen heeft Binnenland/Rotterdam een unieke prestatie neergezet, alleen de Supercup aan het begin van het seizoen ging aan de neus van Binnenland/Rotterdam voorbij door een nederlaag tegen Loon Lions.

Huldiging

Vanavond om half acht zijn de basketbalsters opgehaald bij sporthal de Driesprong door een huifkar van De Kleine Duiker uit Barendrecht. Het weer zat niet mee, maar dit mocht de pret niet drukken. Een huifkar vol speelsters en staf ging met de boombox op vol volume door Barendrecht richting het gemeentehuisplein. Om acht uur kwamen de dames en staf hier aan om gehuldigd te worden.

Tijdens de diverse speeches bij de huldiging werden de verdiende felicitaties uitgesproken, maar werden er ook de nodige zorgen geuit. De basketbaldames raakten aan het begin van het seizoen hun hoofdsponsor kwijt. Hierdoor kwam het seizoen aan een zijden draadje te hangen. Mede dankzij de hulp van Topsport Rotterdam hebben de basketbaldames dit seizoen zo goed kunnen presteren dat de kampioenstitel binnen is gehaald.

Uit handen van Stephanie ter Borg ontvingen de dames een bloemetje en een cheque voor de club ter waarde van €1.000. Dit cadeau, namens de gemeente Barendrecht, is bedoeld om de activiteiten van de sportclub te ondersteunen, zoals bij de aanschaf van nieuw materiaal. De burgemeester van Barendrecht was eveneens aanwezig om de kampioenen te feliciteren.

Na de huldiging en felicitaties in het gemeentehuis mocht het hele team inclusief staf het bordes van het gemeentehuis op. Ondanks de stromende regen stond het aanwezige publiek de landskampioenen vanaf beneden toe te juichen. Na de huldiging is het feest voortgezet in de kantine van sporthal de Driesprong, de thuisbasis van Binnenland/Rotterdam.

Namens BarendrechtNU, van harte gefeliciteerd!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »