BARENDRECHT – De aanleg van de Spoorlaan dwars door BT-Oost (bedrijventerreinen Oost) is in december vorig jaar voltooid. De laatste fase bestond uit het beplanten van de brede middenberm met jonge platanen en het asfalteren van de fietspaden. Terwijl de werkzaamheden nog in volle gang waren, maakte het vrachtverkeer al dankbaar gebruik van de nieuwe weg die de verbinding vormt tussen het NS-station in Barendrecht en de Verenambachtseweg in Ridderkerk.

Wethouder Dirk Vermaat (project BT- Oost/Nieuw-Reijerwaard) is enthousiast over het resultaat: “Het gaat hier veel verder dan de aanleg van een nieuwe weg. Het hele gebied heeft een enorme metamorfose ondergaan. Helaas konden we de aansluiting op de rondweg nog niet maken. Eerst moet de grote waterleiding bij dat punt worden aangepast. Daarna leggen wij daar, in overleg met buurgemeente Ridderkerk, een grote, ovale rotonde aan.

Allure

Matteo de Visser (projectleider gemeente Barendrecht): “De brede middenberm met bomen, het vrijliggende fietspad en de watergang maken van de Spoorlaan echt een mooie laan en geven het omliggende gebied allure. Door de komst van de Spoorlaan en de aanleg van het groen heeft dit hele gebied een hoogwaardige uitstraling gekregen.” De aannemer bouwt in maart nog 2 bruggen over de singel.

Eigen toegangsweg bedrijven

Op BT-Oost zijn veel handelshuizen en distributiecentra voor internationale handel in groenten en fruit gevestigd, waaronder The Greenery. “Elk bedrijf heeft een eigen aansluiting op de Spoorlaan en kreeg daarmee een eigen toegangsweg. Voorheen werd het terrein van The Greenery gebruikt als doorgangsweg. Straks rijdt dit verkeer niet meer over het terrein van The Greenery, dus ook voor hen is de Spoorlaan een uitkomst.

Handige route naar station

De Spoorlaan is niet alleen voor auto- en vrachtverkeer dat op het bedrijventerrein moet zijn een verbetering”, vertelt De Visser. “Medio dit jaar wordt de Spoorlaan aan de Ridderkerkse kant met een rotonde verbonden aan de Verenambachtseweg. Vanaf dat moment kunnen automobilisten en fietsers het NS- station veel gemakkelijker bereiken. Vooral treinreizigers die vanaf de kant van Ridderkerk komen, hoeven vanaf dat moment niet meer om te rijden om bij het station te komen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »