Hoogste punt LOC bereikt: Een kijkje op de bouwplaats (Dierensteinweg, Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Na maanden van bouwwerkzaamheden konden de toekomstige ‘bewoners’ van het LOC (Lokaal Opleidingen Centrum) aan de Dierensteinweg vandaag (Donderdag 13 november 2014) een kijkje nemen in het gebouw.

Onder andere het college, onderwijzend personeel van de scholen, ondernemers en raadsleden bezochten vanmiddag (Donderdag 13 november 2014) de bouwplaats. Ze vierden hier gezamenlijk het bereiken van het “hoogste punt” van het gebouw. Wethouder Jeroen Gebben en de directeur van de Focus Beroepsacademie, Marjo Klaassen, legden vanmiddag (Donderdag 13 november 2014) de laatste dakplaat op het dak van het gebouw.

Onderwijs en sport

In het nieuwe gebouw zal de Focus Beroepsacademie zich gaan huisvesten. Het onderwijs wordt hierbij verzorgd door het Calvijn en Dalton Lyceum. Momenteel zitten ze nog in het gebouw aan de Botter (Buitenoord). Daarnaast wordt samengewerkt met ROC Da Vinci en het Albedacollege voor het aanbieden van MBO-onderwijs.

Sport

De Focus Beroepsacademie beschikt tevens over een sporthal in het nieuwe gebouw. Behalve door de leerlingen van de school zal deze ook gebruikt gaan worden door sportverenigingen, waaronder Korfbalvereniging Vitesse. Deze vereniging heeft op steenworp afstand van het LOC hun (buiten) speelvelden liggen.

Terrein

Een jaar geleden, toen een vrachtwagen vast kwam te zitten op het terrein waar nu het LOC staat, waren de voorbereidende werkzaamheden langs de Dierensteinweg net begonnen. Voordat hiermee werd begonnen was het stuk grond nog een voetbalveld.

Inmiddels staat het geraamte van het gebouw en is het plan klaar voor een flinke uitbreiding van de parkeerplaats rond het terrein. Oplevering van het gebouw staat gepland voor juni 2015.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »