Grafschennis begraafplaats Barendrecht in Opsporing Verzocht

BARENDRECHT – [Video] Een man die in oktober 2012 betrokken was bij de vernieling van tientallen graven aan de Scheldestraat in Barendrecht krijgt hiervoor geen straf, zo heeft de rechter vandaag bepaald. De man is zwakbegaafd en zou terwijl hij dronken was zijn meegesleurd in het aanrichten van de vernielingen, aldus de officier van justitie.

De man werd eerder dit jaar aangehouden na intensief onderzoek door de politie. Vandaag (Maandag 1 september 2014) heeft de rechter bepaald dat de man, ondanks dat hij schuldig is bevonden, er zonder straf vanaf komt vanwege de omstandigheden en zijn handicap. Hij heeft een IQ van 58, functioneert op het niveau van een 8-jarige en kan zich niets meer herinneren van de vernielingen. Hij zit momenteel in een project voor begeleid wonen en daar gaat het goed volgens de advocaat van de man.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: rtvrijnmond, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »