Nieuwbouw Zeeheldenbuurt officieel van start: 64 appartementen en 35 eengezinswoningen

BARENDRECHT – De bouw van de nieuwbouw in de Zeeheldenbuurt in Barendrecht is officieel gestart. Peter Manders, directeur-bestuurder van Patrimonium Barendrecht, en Jolande Quik van gemeente Barendrecht onthulden gisteren (Donderdag 4 juli 2024) het bouwbord op de bouwplaats. Zij gaven daarmee het startsein voor de bouw van 64 appartementen en 35 eengezinswoningen.

De nieuwe woningen zijn sociale huurwoningen die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen: jongeren, ouderen én gezinnen. Met dit project komen 99 nieuwe woningen in de Zeeheldenbuurt. Op de locatie stonden eerder 88 eengezinswoningen. Met het realiseren van 11 extra woningen draagt Patrimonium bij aan de verdichtingsopgave. De woningen zijn energiezuiniger dan de wettelijke eisen. De appartementen hebben twee, drie en vier kamers. De eengezinswoningen hebben vier kamers. Het ontwerp is van Steenhuis Bukman Architecten. BAM bouwt de woningen.

Woningen in één dag in elkaar gezet

De eengezinswoningen zijn houten conceptwoningen (het BAM flow concept). Dit betekent dat ze fabrieksmatig zijn gemaakt. BAM zet de woningen op de bouwplaats in één dag in elkaar. Door de houten constructie zijn deze woningen duurzamer dan traditioneel gebouwde woningen.

De nieuwe woningen komen in een groene omgeving. In de buitenruimte is rekening gehouden met klimaatadaptieve maatregelen zoals een waterberging en beperkte verharding. Andere maatregelen in de woningen en buitenruimte zorgen voor het in stand houden en verbeteren van de flora en fauna in de omgeving.

Patrimonium verwacht de eengezinswoningen in maart 2025 op te leveren en de appartementen in oktober 2025. De corporatie verhuurt de woningen dan via Woonnet Rijnmond.

LET OP: Inschrijven voor de nieuwe woningen kan te zijner tijd (uitsluitend) via Woonnet Rijnmond. Neem geen contact op met BarendrechtNU om je in te schrijven voor deze woningen. We kunnen je helaas niet verder helpen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »