Fietsenstalling met camerabewaking in gebruik genomen bij de Middenbaan

BARENDRECHT – De gratis bewaakte fietsenstalling aan het Achterom is vandaag (Donderdag 4 juli 2024) officieel geopend door wethouder Dirk Vermaat. De fietsenstalling met camerabewaking moet er aan bijdragen dat bezoekers veilig en makkelijk de fiets kunnen stallen in het centrum. In de stalling is plaats voor zo’n vijftig fietsen.

De fietsenstalling ligt vlakbij de Middenbaan tussen het Achterom en de Mr. Lohmanstraat. Dit terrein wordt de komende tijd nog niet opnieuw ingericht, daarom is deze plek volgens de gemeente geschikt om voor een proefperiode van twee jaar de bewaakte fietsenstalling te plaatsen. Na het eerste half jaar evalueert de gemeente het gebruik, de ervaringen en kosten van deze stalling.

Wethouder Dirk Vermaat zette vandaag (Donderdag 4 juli 2024) als eerste zijn fiets in de bewaakte stalling: ‘Ik hoop dat inwoners veel gemak en plezier van de nieuwe stalling hebben. En als de stalling er ook aan bijdraagt dat er geen fietsers meer over de Middenbaan sjezen, is dat een mooie bijkomstigheid.

Camerabewaking

De fietsenstalling is voorzien van camerabewaking waarbij uitsluitend het terrein van de fietsenstalling wordt opgenomen. Bij diefstal en/of vernieling kan aangifte gedaan worden bij de politie. De politie kan vervolgens de camerabeelden opvragen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »