Kruising Binnenlandse Baan / Windsingel tot 16 september dicht door werkzaamheden

BARENDRECHT – De werkzaamheden bij het kruispunt Binnenlandse Baan/Buitenlandse Baan tot aan de Maasstraat zijn recent grotendeels afgerond. Hier is het fietspad langs het water verbreed, waardoor fietsers deze in beide richtingen kunnen gebruiken. Het fietspad langs de kant van de woningen is verwijderd. Zo zijn er minder oversteekmomenten voor fietsers, wat de veiligheid moet vergroten.

Aan de kant waar het fietspad is verdwenen komt in het najaar een groenstrook. Momenteel vinden er op de locatie nog wel wat herstelwerkzaamheden plaats. Die duren naar verwachting tot ongeveer half juli.

Kruising Binnenlandse Baan Windsingel

In het centrum startte GKB vorige week met andere vernieuwingswerkzaamheden aan de Binnenlandse Baan. Het gaat om het openbreken van de bestaande verharding en het verwijderen van wegmeubilair. Vervolgens worden onder meer nieuwe kolken en leidingen aangebracht en komt er een nieuw geasfalteerde rijbaan en fietspad. Ook brengt GKB een nieuw trottoir aan en worden de bushaltes vernieuwd.

Vanwege de werkzaamheden is de kruising bij de Windsingel/Binnenlandse Baan afgesloten. Dit duurt naar verwachting tot 16 september. De tijdelijke omleidingsroutes via de Rijnstraat-Maastraat en de Marjoleinlaan zijn aangegeven met borden. Voor spoedvragen kunt u op werkdagen tussen 7.00 uur en 17.00 uur contact opnemen met GKB via 0180-642929.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »