Plan voor verbetering uitrit parkeergarage Carnisse Veste: Extra invoegstrook langs Portlandse Baan

BARENDRECHT – [Update + Update 2] Het opnieuw asfalteren van de Portlandse Baan, het creëren van inhammen voor bussen en het opnieuw inrichten van de in/uitrit van de parkeergarage bij de Carnisse Veste. Deze werkzaamheden hadden eind 2018 al moeten plaatsvinden. Sindsdien werden de werkzaamheden al 5 keer opnieuw ingepland en weer uitgesteld.

Vorige maand heeft de gemeente de werkzaamheden voor de zesde keer uitgesteld: Nu moeten de werkzaamheden in de zomer van 2020 gaan beginnen. De gemeente geeft op haar eigen website geen reden voor het opnieuw uitstellen van de werkzaamheden. (zie ook dit eerdere artikel voor alle eerdere (uitgestelde) planningen sinds 2018)

Werkzaamheden

Gemeente Barendrecht: “Het stuk tussen de Korte Koedoodsedijk en de Vederhaven krijgt geluidswerend asfalt en er komen inhammen voor de bussen. Ook worden de kruisingen bij de Korte Koedoodsedijk en die bij de parkeergarage van Carnisse Veste aangepakt. Het werk start in de zomervakantie 2020 en wordt gefaseerd uitgevoerd. De parkeergarage van Carnisse Veste blijft altijd bereikbaar, ofwel vanuit de richting Rhoon ofwel vanuit de richting Barendrecht. Wij verwachten dat de werkzaamheden ongeveer 2 maanden duren.

Net als bij alle eerdere aankondigingen van de werkzaamheden is er op dit moment alleen nog een ‘voorlopig ontwerp’ (PDF) beschikbaar op de website van de gemeente.

Update

Update van dinsdag 12 mei. Wethouder Schaap over het uitstellen van de werkzaamheden: “De werkzaamheden aan de Portlandse Baan stonden gepland voor eind 2019. In de voorbereiding op de werkzaamheden hebben wij overleg gehad met winkeliers (incl. horeca) van Carnisse Veste. Op verzoek van de winkeliers zijn de werkzaamheden niet in de decembermaand uitgevoerd en is de planning opgeschoven. Destijds is aangegeven dat als gevolg van het opschuiven, de werkzaamheden pas na de winter uitgevoerd zouden worden. Om te komen tot een nieuwe planning is gekeken wanneer de overlast voor het verkeer het geringst is. Daarom is gekozen voor de schoolvakantie in de zomermaanden. Er zijn dan minder verkeerbewegingen naar de winkels, horeca, sport (o.a. de nabijgelegen hockey) en uiteraard de scholen. Ook rijdt de RET dan met een zomerdienstregeling, omdat er minder busreizigers zijn die overlast ervaren van de werkzaamheden. Op basis van deze informatie is besloten om de werkzaamheden niet direct na de winter uit te voeren maar in de zomer van 2020.

De wethouder geeft aan dat de aanbesteding voor de werkzaamheden nog loopt, maar dat hierin is opgenomen dat de werkzaamheden uiterlijk eind augustus 2020 moeten zijn afgerond.

Update 2

De werkzaamheden zijn op woensdag 1 juli begonnen en duren tot en met woensdag 2 september:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »