Dodenherdenking Barendrecht 2020: Burgemeester legt krans namens alle inwoners

BARENDRECHT – [Foto’s+ Video] In aangepaste vorm vond vanavond (Maandag 4 mei 2020) dodenherdenking plaats in de Oude Dorpskern van Barendrecht. In verband met de corona-maatregelen was er dit jaar geen publiek programma en bleef de Dorpskerk en het Doormanplein leeg.

Burgemeester van Belzen legde namens alle inwoners van Barendrecht een krans bij het monument op het Doormanplein. Kort na afloop van de ceremonie hebben passerende inwoners de eerste bloemen bij het monument gelegd.

Herdenking

Om 19:50 uur begonnen de kerkklokken in Barendrecht te luiden en vlak voor de 2 minuten stilte werd het taptoe signaal vanaf de Watertoren gegeven. Na de 2 minuten stilte legde burgemeester van Belzen en René Toonen, voorzitter van de Stichting 4 mei Herdenking Barendrecht, respectivelijk een krans en een bloemstuk bij het monument op het Doormanplein. De herdenkingsbijeenkomst, die normaliter wordt bijgewoond door honderden inwoners, werd daarna afgesloten met het Wilhelmus.

De herdenking was live te volgen via BarendrechtNU. Voorafgaand aan de herdenking gaf burgemeester van Belzen een korte toespraak bij het monument aan het Doormanplein. Kinderburgemeester Maas heeft daarna het gedicht Oorlog van Willem Wilmink voorgedragen.

Bekijk de herdenkingsdienst hier terug.

75 jaar vrijheid

René Toonen: “De Stichting 4 mei Herdenking Barendrecht had zich de herdenking van 2020 vanzelfsprekend anders voorgesteld. In het jaar waarin we 75 jaar vrijheid vieren zou ook de herdenking op de dag hieraan voorafgaand iets bijzonders moeten zijn. Er was gezorgd voor een mooi programma met bijzondere sprekers en mooie muzikale bijdragen. Inmiddels was ook de Stichting ingehaald door de actualiteit en konden zij voor dit jaar slechts een sobere herdenking aanbieden. Het programma zoals bedacht voor 2020 wordt doorgeschoven naar 2021.

Video’s

De volgende speech van burgemeester van Belzen werd eerder vandaag (Maandag 4 mei 2020) opgenomen door de gemeente Barendrecht:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »