Centraal park Sportpark De Bongerd met natuurspeelplaats moet nog dit jaar gereed zijn

BARENDRECHT – Enige tijd geleden heeft de gemeente met input van sportverenigingen, scholen en omwonenden de visie op Sportpark De Bongerd opgesteld. Onderdeel hiervan is het centrale park.

Het centrale park loopt vanaf de locatie van de oude beheerderswoning tot aan de oude fietscrossbaan.

Werkzaamheden

Gemeente Barendrecht: “We zijn verheugd om binnenkort met de voorbereidende werkzaamheden voor de inrichting van het centrale park te starten. Daar hebben wij uw hulp voor nodig. We streven ernaar om de plek zo in te richten dat iedereen zich welkom voelt. Denk hierbij niet alleen aan spelende kinderen, maar ook aan ouders/verzorgers die meekomen. Of aan bewoners die graag een wandeling maken (al dan niet met hun hond), van de natuur komen genieten, willen vissen of elkaar ontmoeten.

Natuurspeelplek

Tijdens het ontwikkelen van de visie heeft de gemeente gesprekken met omwonenden gevoerd. “Hieruit kwam een grote behoefte voor een natuurspeelplek naar voren. Dit is een plek waar kinderen in de natuur en met de natuur spelen. De voormalige fietscrossbaan biedt met alle hoogteverschillen al een goede basis voor de inrichting“, aldus de gemeente.

Aparte plek voor honden

Het toekomstige centrale park wordt nu als hondenuitlaatplek gebruikt. Hondenbezitters blijven van harte welkom, maar de situatie zal wel wat veranderen. Gemeente Barendrecht: “Graag horen wij uw ideeën over de best mogelijke opzet.”

Ideeën?

In deze tijd is lastig voor de gemeente om naar u en de kinderen toe te komen en naar alle ideeën te luisteren. Desondanks heeft de gemeente het voornemen om het park dit jaar te openen: “Daarom vragen we u om uw ideeën via een formulier op barendrecht.nl/speelplekken aan ons kenbaar te maken. Invullen is mogelijk tot en met zondag 26 april. We hopen op veel reacties, dan maken we er samen een aantrekkelijke plek van!

Als u geen ideeën voor de plek heeft maar wel het uiteindelijke ontwerp wilt zien, kunt u ook alleen uw e-mailadres op het formulier achterlaten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »