Jongereninitiatief 'Petition' winnaar van Barendrechts Beste: "Investeren in jongerenfeest B-town"

BARENDRECHT – Petition mag zich de grote winnaar van Barendrechts Beste noemen. Dat maakte wethouder Tanja de Jonge bekend op zaterdag 29 juni tijdens het Zomerfeest in de Oude Dorpskern.

Initiatiefnemers Ricardo Grashuis en Valentijn Westerink kunnen nu verder met hun plannen voor jongeren in Barendrecht. Zij hebben hiervoor maximaal €2.500 vanuit de gemeente beschikbaar. Hiermee willen zij een stichting oprichten en investeren in een eerste jongerenfeest B-town in BLOK0180.

Petition

Het idee voor Petition is ontstaan toen de twintigers een petitie hadden uitgezet onder jongeren. Zij willen samen met andere jongeren de leegte voor jongeren in Barendrecht opvullen. Met evenementen, Jongeren Ontmoetings Plekken (JOPs), buurtactiviteiten en voorlichting op scholen. Alles in overleg met de omgeving. Hun doel is met elkaar Barendrecht voor iedereen leuk te krijgen en te houden.

Over Barendrechts Beste

Barendrechts Beste is een competitie voor het beste sociale initiatief van Barendrecht. Inwoners met ideeën op dit gebied konden hun plan insturen. Vijf geselecteerde partijen hebben 4 juni hun plannen gepresenteerd aan een jury bestaande uit Petra Teunissen (Stichting Present), Linda Sanders (Barendrechtse Uitdaging), Miranda Groen (KijkopWelzijn), Anaïs Swirc (kinderburgemeester) en Herman Berkhout (gemeente Barendrecht). Hieruit zijn drie genomineerden gekomen: ‘Het Schuyfelaertje’, ‘Welkom in Barendrecht’ en ‘Petition’. De Barendrechtse inwoners hebben de winnaar bepaald door middel van on- en offline stemmen. Er zijn 597 stemmen uitgebracht.

Op de foto bovenaan het artikel v.l.n.r.: Remco Koenen en Irene Zegwaard (Het Schuyfelaertje), Coby van Deursen (Open Limonade), Valentijn Westerink, Ricardo Grashuis (Petition) en wethouder Tanja de Jonge.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »