Wijk Buitenoord van boven (Drone foto)

BARENDRECHT – De afgelopen weken kon iedereen een idee insturen en zo meedingen naar Barendrechts Beste: Een aanmoedingsprijs ter waarde van maximaal €2.500,- voor het beste sociale initiatief van Barendrecht. Inzenders moesten aan verschillende voorwaarden voldoen.

Uiteindelijk mochten 5 inzenders hun idee presenteren. Hieruit zijn 3 genomineerden gekomen waar u op kunt stemmen via de website van de gemeente. Stemmen kan tot en met woensdag 19 juni. De winnaar wordt zaterdag 29 juni bekendgemaakt op het Zomerfeest.

De genomineerden

Het Schuyfelaertje

Irene Zegwaard en Remco Koenen willen Barendrecht nog groener en mooier maken met het Schuyfelaertje. Samen met kinderen, (nieuwe) wijkbewoners, ouderen, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders. Het Schuyfelaertje is een plantenbak gemaakt van afvalmateriaal (hout). Het Schuyfelaertje heeft de maat van een stoeptegel en een uitschuifbodem. Zo kan het makkelijk geïntegreerd worden in elke tuin. Zij willen het prijzengeld gebruiken voor de aanschaf van een bakfiets en materialen zodat zij de wijken in kunnen. Hun toekomstideaal is een eigen stukje grond voor groene activiteiten voor jong en oud.

Welkom in Barendrecht!

Een speurtocht/plattegrond van kinderen voor kinderen die nieuw zijn in Barendrecht. Dat idee wil stichting Open Limonade uitwerken. Mooi vormgegeven, bijvoorbeeld in een boekje. Als nieuwkomer in Barendrecht leer je zo alle goede, geheime, leuke en bijzondere plekken van Barendrecht kennen, Alsof je er al jaren woont. Na het doen van de speurtocht weet je waar de beste voetbalveldjes zijn, je leert waar het lekkerste ijs te krijgen is en je ontmoet mensen die jou verder kunnen helpen. Een idee is bijvoorbeeld twee keer per jaar een nieuwkomersdag te organiseren waar kinderen met elkaar Barendrecht ontdekken.

Petition

Petition is ontstaan vanuit een petitie opgezet door Ricardo Grashuis en Valentijn Westerink. Samen met andere jongeren willen zij de leegte voor jongeren in Barendrecht opvullen. Door evenementen te organiseren, in overleg met omwonenden Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP) te realiseren, buurtactiviteiten te organiseren en voorlichting op scholen te geven. Zij willen dit doen met inwoners en met de gemeente Barendrecht. Doel is met elkaar Barendrecht voor iedereen leuk te krijgen en te houden. Voor elkaar, door elkaar. Met het startbudget willen zij een stichting oprichten en investeren in hun eerste jongerenfeest B-town in BLOK0180.

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »