Carnisselande, Barendrecht (Portlandsebaan, keerlus tram)

BARENDRECHT – In Barendrecht kennen we veel mooie initiatieven die hun oorsprong in de samenleving hebben. Ontstaan omdat één iemand het verschil wilde maken. Of omdat één organisatie net dát stukje op wilde pakken.

De gemeente Barendrecht en KijkopWelzijn zijn hier bijzonder blij mee en willen dit stimuleren: “Om die reden introduceren we in 2019: Barendrechts Beste! Barendrechts Beste is een aanmoedigingsprijs voor inwoners en organisaties in Barendrecht die sociale activiteiten organiseren. Activiteiten die buurtbewoners met elkaar verbinden en ervoor zorgen dat mensen (weer) meedoen in de samenleving.”

Elk jaar krijgt een eigen thema. Voor 2019 is dat: Jong in Barendrecht. De organisatie is daarvoor op zoek naar inwoners en organisaties die bijvoorbeeld

  • (iets doen voor mensen die) pas in de gemeente zijn komen wonen en mensen willen ontmoeten en samenbrengen;
  • Ideeën en een frisse blik hebben hoe inwoners meer met elkaar kunnen samenwerken;
  • ideeën hebben voor jonge inwoners

Wethouder Tanja de Jonge: “Met Barendrechts Beste willen we personen of organisaties met een mooi sociaal idee nét dat extra steuntje in de rug geven waardoor hun idee haalbaar wordt. Samen met de initiatiefnemers bekijken we wat de activiteit nodig heeft. We hebben hiervoor een budget beschikbaar van maximaal 2500 euro. Dit wordt in de vorm van materiaal of geld uitgekeerd. Het idee moet natuurlijk wel echt uitgevoerd gaan worden. Wat ik heel leuk vind is dat de eerste selectie door een jury is, maar dat het daarna aan de inwoners is. De activiteit met de meeste stemmen wint!

Deelnemers moeten hun idee op 4 juni presenteren aan een jury bestaande uit Linda Sanders (Barendrechtse Uitdaging), Petra Teunissen (Stichting Present), Miranda Groen (KijkopWelzijn) en Arjen van Breugel (gemeente Barendrecht). Daarna kan er van 10 tot en met 19 juni gestemd worden.

Meedoen? Stuur uw idee uiterlijk 28 mei naar wenv@kijkopwelzijn.nl. Meer info en voorwaarden op barendrecht.nl/barendrechtsbesteBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »