Kunstwerken (Wimpels) op verzoek van Het Kruispunt toch niet bovenaan trap naar Middenbaan

BARENDRECHT – Het college heeft €60.000 gereserveerd voor het herstellen (restaureren) en terugplaatsen van de Wimpel-kunstwerken van kunstenares Marte Röling. De vijf pilaren stonden tot de verbouwing van Het Kruispunt voor (en in) het theater.

Het college schat dat het restaureren en terugplaatsen van de versleten kunstwerken €60.000 gaat kosten: “De kosten voor vergunningsaanvraag en eventueel de vijfde Wimpel in het Kruispunt verplaatsen zijn nog niet bij deze kostenindicatie opgenomen“, aldus het college in een brief aan de raad.

Restauratie

Een eventuele restauratie gaat pas van start als het ontwerpvoorstel definitief is vastgesteld. De (eventuele) nieuwe locatie van de kunstwerken moet hierin nog nader worden bepaald. Dit plan wordt nog voor de zomer door het college behandeld.

De investering dient in juni ook eerst nog te worden behandeld tijdens een commissievergadering. Ook moet de gemeenteraad nog akkoord gaan met de investering, die wordt opgenomen in de eerste tussenrapportage. De Kunstwacht adviseerde het college eind 2018 om te investeren in volledig nieuwe kunstwerken. Het college lijkt nu toch te gaan voor restauratie van de bestaande Wimpel kunstwerken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »