Kunstwerken (Wimpels) op verzoek van Het Kruispunt toch niet bovenaan trap naar Middenbaan

BARENDRECHT – De kunstwerken de ‘Wimpels’ van Marte Röling stonden tot de verbouwing van het gemeentehuisplein langs de helling naar de Middenbaan. De gemeente had ze in het nieuwe ontwerp bovenaan de nieuwe trap willen plaatsen, maar wijkt hier nu toch vanaf.

Gemeente Barendrecht: “Op verzoek van Het Kruispunt en externe kunstadviseurs zoeken we in overleg met de kunstenares naar een geschikte locatie voor de wimpels in het centrum.” De kunstwerken werden begin 2018 weggehaald en opgeslagen op het bouwterrein. Hier zijn ze inmiddels weggehaald in afwachting van een nieuwe locatie. Arco van der Lee deed hierover navraag bij de gemeente en hoorde dat de kunstwerken voorlopig liggen opgeslagen in garagebox in het centrum.

Vragen

GroenLinks vroeg het college eerder deze week om opheldering over de kunstwerken. Raadslid Arie Kooijman: “Op de sociale media is enige onrust over de toekomst van het kunstwerk. Verwezen wordt naar de wijze waarop Barendrecht is om gegaan met kunstwerken op of aan het plein” Hij vraag het college duidelijkheid te verschaffen over de toekomst van de kunstwerken: komen ze terug en zo ja waar.

Het ontwerp van de gemeente Barendrecht, nog met de kunstwerken bovenaan de nieuwe trap:



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »