Nieuwe functie voor oude clubhuis fietscrossclub op de Bongerd: 'De Plek' met natuurspeeltuin

BARENDRECHT – [Foto’s] Het voormalige clubhuis van Fietscrossclub Barendrecht op Sportpark de Bongerd krijgt een nieuwe functie. De gemeente was van plan om het clubhuis te slopen, maar toen Johan Terdu hiervan hoorde heeft hij een plan ingediend bij de gemeente om het gebouw een sociale functie te geven.

Sinds deze week wordt er door initiatiefnemer Johan Terdu en het klusteam gewerkt om het gebouw flink op te knappen (foto). Sinds de verhuizing van de fietscrossclub naar de nieuwe baan staat het gebouw op de Bongerd al leeg.

‘De Plek’

Het project heeft de naam ‘De Plek’ gekregen en moet een ontmoetingsplek worden voor o.a. buurtbewoners en (cliënten van) maatschappelijke organisaties. “Ontmoeten, ontspannen en verbinden” staat volgens initiatiefnemer Johan Terdu centraal. Uiteindelijk moet het ook mogelijk worden om in de keuken van ‘De Plek’ een kopje koffie, thee, warme choco en tosti’s/broodjes te bestellen.

Het project is een samenwerking van Stichting Dajong (van Johan Terdu), de gemeente Barendrecht en Buurtpreventie Barendrecht. Het opknappen gaat naar verwachting nog zeker enkele maanden duren. Zowel de binnen- als buitenkant moeten flink worden opgeknapt: verven, schoonmaken, inrichten en heel veel onkruid verwijderen. Het pand is door de gemeente in bruikleen ter beschikking gesteld voor het project.

Natuurspeeltuin

Ook de buitenruimte zal worden aangepakt. Een deel van de fietscrossbaan blijft liggen terwijl een ander deel zal worden verwijderd om plaats te maken voor een natuurspeelplaats. Daarnaast zal er een verhard pad moeten worden aangelegd vanaf de naastgelegen wijk naar ‘De Plek’.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »