Nieuwe BMX baan van Fietscrossclub Barendrecht officieel geopend

BARENDRECHT – [Foto’s] De nieuwe crossbaan van Fietscrossclub Barendrecht (FCCB) is vanochtend (Zondag 1 juli 2018) officieel geopend door wethouder Nico Bults (sport) en FCCB voorzitter Kees Jan Wildeboer. Met het oplaten van tientallen oranje ballonnen, de kleur van de vereniging, werd de baan officieel in gebruik genomen.

De vereniging bedankte de gemeente voor de hulp bij de realisatie van de baan in de afgelopen jaren.

Opening

De BMX baan werd eerder al officieus in gebruik genomen omdat er de afgelopen maanden al diverse wedstrijden en trainingen zijn gehouden op de nieuwe baan. Na de officiële opening van vanochtend (Zondag 1 juli 2018) ging de BMX West wedstrijd van start: honderden rijders van de 13 aangesloten verenigingen komen hiervoor naar Barendrecht. In hoog tempo raasden de groepjes van 2 tot 8 rijders over de nieuwe baan.

Fietscrossclub

Fietscrossclub Barendrecht, opgericht in 1983, is verhuisd en traint sinds eind 2017 op de BMX baan op de nieuwe locatie. De nieuwe faciliteiten op Sportpark De Doorbraak, werden mogelijk gemaakt na een flinke financiële injectie van de gemeente.

De nieuwe BMX baan voldoet aan de (inter)nationale KNWU normen en sluit aan bij de groeiende belangstelling voor de BMX sport en de ambities van FCC Barendrecht om richting toekomst een bekende naam te worden bij (inter) nationale wedstrijden. FCC Barendrecht heeft als doel de BMX sport te promoten en faciliteren.


Video: George Klein / FCCBBekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »