Nieuwe baan van Fietscrossclub Barendrecht officieus geopend op Sportpark de Doorbraak

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen dinsdagavond heeft wethouder Van der Linden bij de fietscrossvereniging op sportpark De Doorbraak de nieuwe fietscrossbaan in gebruik genomen. De officiële opening van de baan zal later dit jaar plaatsvinden en samenvallen met een grote regionale wedstrijd met honderden rijders.

Met een startheuvel van 5 meter hoog en een fietscrossbaan van 350 meter lang, biedt de nieuwe fietscrossbaan veel uitdaging. De fietscrossvereniging kan nu ook wedstrijden organiseren, er staan er al diverse in de agenda.

Fietscross

De baan is al in gebruik genomen door leden van de club. Trainingen vinden al plaats op de nieuwe baan en startheuvel zodat leden kunnen worden klaargestoomd voor de regionale wedstrijden.

Wethouder van der Linden gaf samen met de voorzitter en bestuursleden van de Fietscrossclub Barendrecht het ‘startschot’ voor de training van afgelopen dinsdag door op de knop van de startheuvel te drukken: hierdoor zakt met een harde klap het starthek omlaag en racen de fietscrossers de heuvel af om de ruim 300 meter lange baan over te rijden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »