Nieuwe fietscrossbaan op Sportpark De Doorbraak begint vorm te krijgen

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De nieuwe crossbaan voor FietsCrossClub Barendrecht (FCCB) begint zichtbare vormen aan te nemen. Het terrein naast Hockeyclub Barendrecht is de afgelopen weken onder handen genomen voor een baan die voldoet aan de laatste wedstrijdeisen.

Wie bekend is met de oude baan op sportpark de Bongerd ziet nu al direct het enorme verschil in formaat en kwaliteit. Werklieden zijn naar verwachting nog zo’n 6 weken bezig tot de oplevering. Vandaag (Vrijdag 7 april 2017) werd de tweede van de drie kom-bochten vol gelegd met stenen.

Crossbaan

Leden van FCCB kunnen op de nieuwe baan met 8 rijders tegelijk starten vanaf een 5 meter hoge startheuvel. Ter vergelijking: de huidige startheuvel is 1.5m hoog en geschikt voor 6 rijders. Naast de nieuwe baan zal, vlak naast de Achterzeedijk een clubhuis worden geplaatst. Het clubhuis komt ook op een verhoging waardoor er uitzicht is over de baan. Nadat de laatste kom-bocht is betegeld kan er worden gestart met de aanleg van rechte stukken met heuvels. Eén van de bouwers is zelf een BMX-er en zal dus scherp toezien op de afwerking van de meest optimale baan.

Ondertussen vorderen de werkzaamheden een klein stukje verderop ook: de parkeerplaats van Sportpark De Doorbraak wordt uitgebreid.
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »